cd

Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Filters voor Verhalen
Lyzanne maakte met een klein gebaar het verschil tegen eenzaamheid
2 oktober 2022
Geschreven door Lisa

Deze week delen we tips en verhalen over wat je als hulpverlener kan doen tegen eenzaamheid. Zorgmanager Lyzanne Doff-Sotta’s tip is dat een klein gebaar het verschil kan maken. Ze geeft als voorbeeld een mooie ervaring met een cliënt:

Desiré treedt op als verbinder voor eenzame cliënten
28 september 2022
Geschreven door Lisa

Het is vanaf vandaag de Week tegen Eenzaamheid. Eenzaamheid komt bij alle doelgroepen leeftijden in de zorg voor. Daarom delen we deze week tips voor wat je als hulpverlener kan doen wanneer je merkt dat een cliënt zich eenzaam voelt. We lichten toe met een verhaal over hoe onze hulpverleners deze tip met succes hebben toegepast.

Careflex zet dit Kennisevent de veerkrachtige zorgprofessional centraal
21 juli 2022
Geschreven door

Careflex volgende Kennisevent vindt op 6 oktober plaats op de Zorgcampus in Breda. De interessante sprekers, prikkelende belevingen en leerzame workshops behandelen onderwerpen, zoals veerkracht en zelfzorg als zorgprofessional binnen de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg & GGZ.

Ervaringsverhaal: Driedaagse training psychopathologie bij jongeren
1 juli 2022
Geschreven door Lisa

De driedaagse training psychopathologie bij jongeren behandelt verschillende psychische ziektebeelden en stoornissen uit de DSM-V. Een deelnemer die bij Careflex werkzaam is in de jeugdzorg vertelt over haar ervaring:

Op bewonersvakantie, een reis langs alle zintuigen!
7 juni 2022

Begeleider Charlotte Brugel werkt al 6 jaar bij Careflex en heeft al veel mogen meemaken. Op vakantie gaan met cliënten van de zorginstelling Bartiméus nog niet. Daar kwam verandering in toen ze met haar collega’s en cliënten op bewonersvakantie ging. Ze blikt terug op haar favoriete momenten die alle zintuigen prikkelden:

Inzichten krijgen over het werken in een team
20 mei 2022

Careflex adviseur Jeroen Pijpers gaf het team van Amarant een training over verbinden, groepsprocessen en samenwerken. Lees hoe de groep samen de verbinding aanging tijdens deze leerzame teamtraining.

Dolle pret in de keuken met de wintertour 2021
19 mei 2022

Met de wintertour zetten onze zorgmanagers begeleiders en cliënten in het zonnetje. Dit jaar brachten ze bakpakketten langs en werd er een bakwedstrijd georganiseerd. We nemen je mee in het succesverhaal van afgelopen wintertour!

Samen 100% voor Oekraïne
14 mei 2022

Door de verschrikkelijke situatie in Oekraïne werden we bij Careflex aan het denken gezet: hoe kunnen we helpen? We besloten in actie te komen en delen graag twee verhalen over het afreizen naar Oekraïners en hen verwelkomen in de Koepel in Breda.

Ervaringsverhaal: hoe nodig je iemand die buiten de groep valt terug naar binnen?
19 april 2022

Het is vandaag de Landelijke Dag tegen Pesten. Een mooi moment om stil te staan bij de vraag: hoe kun je iemand die zich niet zeker voelt in een groep weer in zijn kracht laten staan? Zorgmanager Lyzanne Doff-Sotta vertelt hier graag over.