Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Succesverhaal: Samen kun je zoveel meer

11-10-2021

Wie kan het beste vertellen over hoe het is om bij Careflex te werken? Juist, de medewerkers zelf! Ook wel bekend als Careflexers. In verschillende ervaringsverhalen neemt een Careflexer je mee in zijn of haar ervaring. Vandaag deelt Marèl haar ervaring. Marèl is sinds een paar maanden aan het werk als Begeleider Complexe Zorg bij Careflex en deelt haar verhaal. Lees met ons mee!  

Wat maakt het dat jij al 3,5 maanden kiest voor ons als werkgever? 

Ik vind het fijn om hier te werken, aangezien ik altijd het gevoel heb dat ik bij iemand terecht kan. Ik zie dat Careflex er alles aan doet om échte zorgtoppers te ontwikkelen. Door bijvoorbeeld kansen aan te bieden en allerlei cursussen beschikbaar te stellen. Ik heb de indruk dat ik mij nog ontzettend veel verder zou kunnen ontwikkelen. Zo ben ik bijvoorbeeld na een maand al voor een kernteam gevraagd. Careflex is niet bang om mensen in te zetten met al hun potentie en vaardigheden, zelfs wanneer diegene dat zelf misschien nog niet eens ziet. 

Wat vind jij het leukste aan je werk? 

Ik vind het fijn dat er afwisseling is. Persoonlijk vond ik het erg lastig om te beslissen met welke doelgroep ik zou willen werken toen ik afgestudeerd was. Ik wist ook niet zo goed waar ik het moest zoeken, aangezien ik ‘veel’ ervaring heb opgedaan binnen één doelgroep. In alle eerlijkheid wist ik niet zo goed wat er nog meer was.  Toen ik Careflex tegenkwam werd ik enorm enthousiast, omdat ik mijzelf nu veel breder kan gaan ontwikkelen. Tegelijkertijd kan ik ontdekken en ervaren waar ik nu écht goed in ben en waar ik energie van krijg. Blij zijn met wat je doet en hoe jij je ontwikkelt, dát is pas leuk!  

De momenten waarop je merkt dat je cliënt stapjes vooruit maakt, hoe klein dan ook.

Wat zijn mooie momenten die jij hebt beleefd met cliënten? 

De mooie momenten zitten echt in de kleine dingen. Ik sta nu veel op een 1 op 1 casus waarin we ondersteuning en begeleiding geven aan een meisje met een zware depressie. 1 op 1 begeleiding geven maakt dat je iemand echt beter leert kennen. Het zijn de momenten waarop je een mooi, serieus en goed gesprek hebt samen. De momenten waarin je grappen maakt en dat je cliënt toch even oprecht lijkt te lachen. De momenten waarop je merkt dat je cliënt stapjes vooruit maakt, hoe klein dan ook. Soms gaat dit gepaard met een stapje achteruit, maar dat hoort erbij. 

Laatst maakte ik weer een mooi moment mee. Er was een cliënt erg boos en hij wilde niks meer te maken hebben met de begeleiding die er op dat moment stond. Het feit dat ik geen vaste begeleider ben op de groep, kan juist ontzettend in je voordeel werken. Op het moment dat je dan gewoon rustig en gezellig aan het kletsen bent en ervoor zorgt dat deze cliënt de medicatie toch wil innemen, dan heb je wel het gevoel dat je iets hebt kunnen toevoegen. Dat is iets wat ik erg belangrijk vind. 

Wat zijn mooie momenten die jij hebt beleefd met collega’s? 

Ik heb helaas nog niet erg veel collega’s kunnen leren kennen in de korte tijd dat ik hier werk! Wel vind ik het erg fijn om in een kernteam te werken, wat maakt dat je meer de ruimte hebt om elkaar te leren kennen. Ik vind het erg fijn dat je soms gewoon even lekker kunt ‘sparren’ met elkaar. 

Samen kun je zo ontzettend veel meer bereiken dan in je eentje. Je kunt erg veel van elkaar leren.

Daarnaast vind ik het mooi om te beseffen hoe goed je elkaar kunt aanvullen. In een team zijn er veel mensen met verschillende vaardigheden en krachten. Samen kun je zo ontzettend veel meer bereiken dan in je eentje. Je kunt erg veel van elkaar leren. 

Wat zou jij nog willen leren in je werk waardoor jij jouw cliënten de beste zorg kan geven? 

Voor een deel zou ik graag willen leren hoe ik nóg beter de balans kan vinden in werken en vrije tijd. Je hebt hier de ruimte om je eigen rooster in te vullen, alleen moet je dit dus wel zelf goed in de gaten houden. Op het moment dat ik voldoende uitgerust ben en lekker in mijn vel zit, kan ik de beste versie van mijzelf zijn als begeleidster. 

Daarnaast zijn er eigenlijk nog ontelbaar veel dingen die ik zou willen leren en ervaren. Je bent naar mijn mening nooit uitgeleerd. Wat zijn bijvoorbeeld de kleine dingen waar je op moet letten bij een bepaalde casus? Hoe maak je nou contact met iemand die ontzettend ver weg lijkt te staan van jezelf als persoon? 

Ik ben best wel trots op hoe ik mijzelf altijd weer wil uitdagen en dat ik niet bang ben om iets nieuws te proberen.

Waar ben je trots op? 

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Ik ben best wel trots op hoe ik mijzelf altijd weer wil uitdagen en dat ik niet bang ben om iets nieuws te proberen. Of nou ja, met gezonde spanning dan wel. Ik had een paar maanden geleden nooit verwacht dat ik het werk zou doen wat ik nu doe. Ik vind het ontzettend tof dat ik doe wat ik doe en uiteindelijk weet ik altijd wel weer mijn weg te vinden. 

We zijn heel blij met jou Marèl, dankjewel voor het delen van jouw ervaringsverhaal. Ben je nu enthousiast over de functie begeleider complexe zorg? Bekijk dan onze vacaturepagina.  

Omgaan met escalaties in de complexe zorg: training en steun van je coach

Hoe ondersteunen we Careflexers bij het omgaan met escalaties? We vertellen je over onze trainingsweek, hoe zorgmanager Lyzanne haar medewerkers coacht rond escalaties en hoe onze medewerkers met een escalatie omgaan zodat ze hiervan kunnen leren.

Onze BBL-opleiding is wederom SBB erkend!

We mogen in onze handen klappen, want Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) geeft aan dat Careflex nog steeds een erkend leerbedrijf is. Dit betekent dat we nog steeds een leerbedrijf kunnen zijn voor mbo-zorgopleidingen. Lees meer!

De vrijheid van Careflex, begeleider Güliz Bircan-Karayel deelt haar ervaring

Güliz Bircan-Karayel werkt al een paar jaar met veel enthousiasme bij Careflex. Ze vertelt over de rust en vrijheid die het haar geeft, een bijzondere ervaring met een cliënt en hoe ze ontdekte dat ze een zorgmens is.