Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Kennisevent ‘De veerkrachtige zorgprofessional’

13-10-2022

We blikken terug op een leerzame avond over hoe je als zorgprofessional beter voor jezelf kan zorgen

We vinden het belangrijk om bij te dragen aan de kwaliteit van zorg. Dat begint bij het onbaatzuchtig delen van kennis. Op 6 oktober openden we daarom weer onze deuren voor het Kennisevent ‘De veerkrachtige zorgprofessional.’ We kijken terug op een geslaagde avond waar zorgprofessionals meer hebben geleerd over veerkracht en hoe je voor jezelf kan zorgen.

Mariska Reijmerink zette onze hersenen aan het werk met de RGM-methode

Door de hersenen in een ritme te laten lezen, spreken en bewegen werken alle hersengebieden samen om dit mogelijk te maken. Mariska maakte met de deelnemers een reis door verschillende muziekgenres terwijl ze hun hersenen liet kraken.

Yuri Scharp liet ons nadenken over hoe je werkzaamheden leuker kan maken met spel

Playful workdesign geeft je een andere kijk op jouw werk. Het toevoegen van een spelelement zorgt voor meer creativiteit, behulpzaamheid en productiviteit. Zorgprofessionals stroopten hun mouwen op en bedachten samen met Yuri manieren om spel toe te voegen aan minder leuke taken.

Tessa van Aalten nam deelnemers mee in hoe je jezelf en cliënten kan ondersteunen vanuit positieve gezondheid

Positieve gezondheid gaat over de veerkracht van mensen en hoe zij zin geven aan het leven. Het draait om de beleving die mensen hebben over hun eigen gezondheid. Hoe kan je cliënten ondersteunen vanuit dit concept? Hierover zette Tessa de deelnemers aan het denken.

FABRIEK69 bespreekt seksualiteit in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ

FABRIEK69 ging op een interactieve manier het gesprek aan over seksualiteit. Hoe kunnen we het taboe weghalen in de zorg? Hoe kijken deze doelgroepen naar seksualiteit? Deelnemers gingen naar huis met tips om het gesprek over seksualiteit aan te gaan als hulpverlener.

Nieuwsgierig naar de foto’s? Klik hier.

Wil je weten wanneer het volgende Kennisevent is? Laat dan hier jouw gegevens achter.

Ik wil ook!

We zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor het volgende Kennisevent. Wil je het niet missen? Meld je hier dan aan en ontvang een uitnodiging voor de volgende editie.

Naam

Omgaan met escalaties in de complexe zorg: training en steun van je coach

Hoe ondersteunen we Careflexers bij het omgaan met escalaties? We vertellen je over onze trainingsweek, hoe zorgmanager Lyzanne haar medewerkers coacht rond escalaties en hoe onze medewerkers met een escalatie omgaan zodat ze hiervan kunnen leren.

Onze BBL-opleiding is wederom SBB erkend!

We mogen in onze handen klappen, want Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) geeft aan dat Careflex nog steeds een erkend leerbedrijf is. Dit betekent dat we nog steeds een leerbedrijf kunnen zijn voor mbo-zorgopleidingen. Lees meer!

De vrijheid van Careflex, begeleider Güliz Bircan-Karayel deelt haar ervaring

Güliz Bircan-Karayel werkt al een paar jaar met veel enthousiasme bij Careflex. Ze vertelt over de rust en vrijheid die het haar geeft, een bijzondere ervaring met een cliënt en hoe ze ontdekte dat ze een zorgmens is.