Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Kennisevent ‘De veerkrachtige zorgprofessional’

13-10-2022

We blikken terug op een leerzame avond over hoe je als zorgprofessional beter voor jezelf kan zorgen

We vinden het belangrijk om bij te dragen aan de kwaliteit van zorg. Dat begint bij het onbaatzuchtig delen van kennis. Op 6 oktober openden we daarom weer onze deuren voor het Kennisevent ‘De veerkrachtige zorgprofessional.’ We kijken terug op een geslaagde avond waar zorgprofessionals meer hebben geleerd over veerkracht en hoe je voor jezelf kan zorgen.

Mariska Reijmerink zette onze hersenen aan het werk met de RGM-methode

Door de hersenen in een ritme te laten lezen, spreken en bewegen werken alle hersengebieden samen om dit mogelijk te maken. Mariska maakte met de deelnemers een reis door verschillende muziekgenres terwijl ze hun hersenen liet kraken.

Yuri Scharp liet ons nadenken over hoe je werkzaamheden leuker kan maken met spel

Playful workdesign geeft je een andere kijk op jouw werk. Het toevoegen van een spelelement zorgt voor meer creativiteit, behulpzaamheid en productiviteit. Zorgprofessionals stroopten hun mouwen op en bedachten samen met Yuri manieren om spel toe te voegen aan minder leuke taken.

Tessa van Aalten nam deelnemers mee in hoe je jezelf en cliënten kan ondersteunen vanuit positieve gezondheid

Positieve gezondheid gaat over de veerkracht van mensen en hoe zij zin geven aan het leven. Het draait om de beleving die mensen hebben over hun eigen gezondheid. Hoe kan je cliënten ondersteunen vanuit dit concept? Hierover zette Tessa de deelnemers aan het denken.

FABRIEK69 bespreekt seksualiteit in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ

FABRIEK69 ging op een interactieve manier het gesprek aan over seksualiteit. Hoe kunnen we het taboe weghalen in de zorg? Hoe kijken deze doelgroepen naar seksualiteit? Deelnemers gingen naar huis met tips om het gesprek over seksualiteit aan te gaan als hulpverlener.

Nieuwsgierig naar de foto’s? Klik hier.

Wil je weten wanneer het volgende Kennisevent is? Laat dan hier jouw gegevens achter.

Ik wil ook!

We zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor het volgende Kennisevent. Wil je het niet missen? Meld je hier dan aan en ontvang een uitnodiging voor de volgende editie.
Naam

Ervaringsverhaal: medicatie en ADL-training

Als onderdeel van een warm welkom volgen alle nieuwe Careflexers onze trainingsweek. Deze trainingsdag stond in het teken van medicatie en Algemene Dagelijkse Verrichtingen (ADL) training. Careflex trainer Gea Kuik en deelnemers vertellen over hun ervaring.

We zijn een World-class Workplace!

Eind september zijn we gestart met een onderzoek vanuit Effectory om een goed beeld te krijgen van het werkgeluk bij Careflex. De uitslag is binnen en we mogen onszelf een World-class workplace noemen!

Ervaringsverhaal: positieve gezondheid

Bij Careflex reageren we niet op een ziekte of beperking, maar zetten we een betekenisvol leven van cliënten centraal. Dit doen we vanuit het concept positieve gezondheid. Op ons Kennisevent van vorige week deelde Careflex Opleidingsadviseur Tessa van Aalten kennis hierover. Lees hoe twee deelnemers dit ervaarden.