Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Ervaringsverhaal: positieve gezondheid

14-10-2022

Bij Careflex reageren we niet op een ziekte of beperking, maar zetten we een betekenisvol leven van cliënten centraal. Dit doen we vanuit het concept positieve gezondheid. Op ons Kennisevent van vorige week deelde Careflex Opleidingsadviseur Tessa van Aalten kennis hierover. Positieve gezondheid gaat over mensen, hun veerkracht en hoe zij zin geven aan hun leven. Het draait om de gehele beleving van je eigen gezondheid. Tessa nam de deelnemers mee in hoe je mensen kan ondersteunen vanuit dit concept. Twee deelnemers delen hun ervaring van de presentatie:

Mirka Choinska: ‘’Positieve gezondheid sprak me door mijn interesses meteen aan. Ik vond het erg leuk en leerzaam. In je achterhoofd ben je steeds aan het nadenken over hoe je de theorie zelf kan toepassen in je eigen werk. Ik werk dagelijks vanuit positieve gezondheid om gezinnen die te maken hebben met verslavingen, motivatieproblemen en depressies te helpen. Het was een fijne manier om te reflecteren op mijn handelen.’’

Helma van den Berg: ‘’Ik koos voor positieve gezondheid, omdat het een onderwerp is waarmee ik veel bezig ben. Voor mezelf, maar ook voor opdrachtgevers in de zorg. Bij mijn werk maken we scripts, voice overs en animaties over verschillende onderwerpen zoals de Wet zorg en dwang en positieve gezondheid. De thema’s van deze presentatie spelen bij veel organisaties, dus het is fijn dat mijn kennis is opgefrist.’’

Positieve gezondheid is een breed begrip, ben je benieuwd hoe we hier binnen Careflex invulling aan geven? Lees dan alles over onze training.

Ervaringsverhaal: medicatie en ADL-training

Als onderdeel van een warm welkom volgen alle nieuwe Careflexers onze trainingsweek. Deze trainingsdag stond in het teken van medicatie en Algemene Dagelijkse Verrichtingen (ADL) training. Careflex trainer Gea Kuik en deelnemers vertellen over hun ervaring.

We zijn een World-class Workplace!

Eind september zijn we gestart met een onderzoek vanuit Effectory om een goed beeld te krijgen van het werkgeluk bij Careflex. De uitslag is binnen en we mogen onszelf een World-class workplace noemen!

Kennisevent ‘De veerkrachtige zorgprofessional’

Op 6 oktober openden we daarom weer onze deuren voor het Kennisevent ‘De veerkrachtige zorgprofessional.’ We kijken terug op een geslaagde avond waar zorgprofessionals meer hebben geleerd over veerkracht en hoe je voor jezelf kan zorgen.