cd

Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Ervaringsverhaal: positieve gezondheid

14-10-2022

Bij Careflex reageren we niet op een ziekte of beperking, maar zetten we een betekenisvol leven van cliënten centraal. Dit doen we vanuit het concept positieve gezondheid. Op ons Kennisevent van vorige week deelde Careflex Opleidingsadviseur Tessa van Aalten kennis hierover. Positieve gezondheid gaat over mensen, hun veerkracht en hoe zij zin geven aan hun leven. Het draait om de gehele beleving van je eigen gezondheid. Tessa nam de deelnemers mee in hoe je mensen kan ondersteunen vanuit dit concept. Twee deelnemers delen hun ervaring van de presentatie:

Mirka Choinska: ‘’Positieve gezondheid sprak me door mijn interesses meteen aan. Ik vond het erg leuk en leerzaam. In je achterhoofd ben je steeds aan het nadenken over hoe je de theorie zelf kan toepassen in je eigen werk. Ik werk dagelijks vanuit positieve gezondheid om gezinnen die te maken hebben met verslavingen, motivatieproblemen en depressies te helpen. Het was een fijne manier om te reflecteren op mijn handelen.’’

Helma van den Berg: ‘’Ik koos voor positieve gezondheid, omdat het een onderwerp is waarmee ik veel bezig ben. Voor mezelf, maar ook voor opdrachtgevers in de zorg. Bij mijn werk maken we scripts, voice overs en animaties over verschillende onderwerpen zoals de Wet zorg en dwang en positieve gezondheid. De thema’s van deze presentatie spelen bij veel organisaties, dus het is fijn dat mijn kennis is opgefrist.’’

Positieve gezondheid is een breed begrip, ben je benieuwd hoe we hier binnen Careflex invulling aan geven? Lees dan alles over onze training.

De BBL-opleiding is een sprong in het diepe, maar wel een leuke!

Sander Baijens Bertens is in oktober begonnen met onze BBL-opleiding Sociaal Werk niveau 4. Samen met de andere lerende medewerkers van zijn klas behoort hij tot alweer de tweede lichting. We horen Sander uit over zijn ambities om de BBL-opleiding te doen, hoe hij het afgelopen half jaar heeft ervaren én hoe hij kijkt naar de toekomst.

Careflex start met een coachtraject voor medewerkers 

We zetten in op de blijvende ontwikkeling van onze medewerker. Daarom startten we vorig jaar met een coachtraject. De eerste groep heeft de vierdaagse training zojuist afgerond. Lees meer over wat ze geleerd hebben en hoe ze hun nieuwe kennis en vaardigheden inzetten op de werkvloer.

Wij zijn authentiek, gastvrij en kundig, maar wat betekent dat eigenlijk?

Authentiek, kundig en gastvrij, daar staan we bij Careflex voor. Kernwaarden zijn er niet alleen om te benoemen, maar om te verweven in je organisatie. Vandaag nemen we je mee in de visie achter onze kernwaarden, hoe we medewerkers hierin meenemen én hoe zij hieraan invulling geven in het werk dat ze doen in de zorg.