Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Careflex organiseert online Kennisevent

03-02-2022

Om de zorg te verbeteren hebben we elkaar nodig. Cliënten, collega’s en ervaringen van buitenaf. Daarom zal Careflex op donderdag 31 maart een online Kennisevent organiseren. Tijdens het kennisevent zullen verschillende sprekers hun verhaal delen rondom onderwerpen als psychiatrie, gehandicaptenzorg, jeugdzorg, de samenleving, inclusie en exclusie, en innovatie.

Thema ‘Zorgen voor de cliënt van morgen’

Bij alles wat we doen vragen wij onszelf af: ‘Wat heeft de cliënt eraan?’. Met het thema ‘Zorgen voor de cliënt van morgen’ spelen we precies in op deze vraag. We willen het leven van elke cliënt nóg een beetje beter, makkelijker en leuker maken. Daarom worden zes verschillende sprekers geregeld die waardevolle handvatten bieden om de cliënt van morgen een beter leven te bieden. Het doel is dat deelnemers de nieuwe tools direct de volgende dag mee kunnen nemen naar de werkvloer.

Praktische informatie

Het Kennisevent vindt online plaats op 31 maart 2022. Tussen 19:00 uur en 21:30 uur worden twee rondes gehouden waarin de deelnemer kan kiezen uit drie sprekers. Wie deze sprekers zijn zullen wij nog bekend maken. Het evenement is gratis beschikbaar, met het doel om onbaatzuchtig kennis te delen. Aangemelde deelnemers kunnen via een formulier vooraf aangeven bij welke spreker ze willen aansluiten.

Het Kennisevent is bedoeld voor iedereen die in de complexe zorg werkzaam is, of in de toekomst wil werken. Wil je meer weten over het kennisevent? Of wil je jezelf aanmelden? Ga dan naar onze aanmeldpagina!

Samen bouwen aan vertrouwen

Vertrouwen is een belangrijke bouwsteen voor een goede samenwerking. Het kernteam van Careflex werd ingezet om een stabiele werkomgeving te creëren bij GGZ Breburg. Zorgmanager Miranda van den Berk vertelt over het mooie succes dat volgde.

Hoe je als begeleider jouw authenticiteit inzet voor verbinding

Careflex zorgmanager Saskia kreeg een bijzonder project overgedragen: een pleeggezin had begeleiders met pedagogische vaardigheden nodig om op te passen voor drie kinderen van het gezin. Lees hoe het kernteam verbinding maakte met de kinderen.

Van vier-op-een-begeleiding naar samen Parijs ontdekken

Als cliënt Niek zich niet veilig voelde werd hij agressief . Helaas werkten de alarmsystemen niet altijd en was er daardoor bij noodsituaties niet altijd directe hulp. Lees hoe dit verhaal toch een succes werd!