cd

Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Careflex organiseert online Kennisevent

03-02-2022

Om de zorg te verbeteren hebben we elkaar nodig. Cliënten, collega’s en ervaringen van buitenaf. Daarom zal Careflex op donderdag 31 maart een online Kennisevent organiseren. Tijdens het kennisevent zullen verschillende sprekers hun verhaal delen rondom onderwerpen als psychiatrie, gehandicaptenzorg, jeugdzorg, de samenleving, inclusie en exclusie, en innovatie.

Thema ‘Zorgen voor de cliënt van morgen’

Bij alles wat we doen vragen wij onszelf af: ‘Wat heeft de cliënt eraan?’. Met het thema ‘Zorgen voor de cliënt van morgen’ spelen we precies in op deze vraag. We willen het leven van elke cliënt nóg een beetje beter, makkelijker en leuker maken. Daarom worden zes verschillende sprekers geregeld die waardevolle handvatten bieden om de cliënt van morgen een beter leven te bieden. Het doel is dat deelnemers de nieuwe tools direct de volgende dag mee kunnen nemen naar de werkvloer.

Praktische informatie

Het Kennisevent vindt online plaats op 31 maart 2022. Tussen 19:00 uur en 21:30 uur worden twee rondes gehouden waarin de deelnemer kan kiezen uit drie sprekers. Wie deze sprekers zijn zullen wij nog bekend maken. Het evenement is gratis beschikbaar, met het doel om onbaatzuchtig kennis te delen. Aangemelde deelnemers kunnen via een formulier vooraf aangeven bij welke spreker ze willen aansluiten.

Het Kennisevent is bedoeld voor iedereen die in de complexe zorg werkzaam is, of in de toekomst wil werken. Wil je meer weten over het kennisevent? Of wil je jezelf aanmelden? Ga dan naar onze aanmeldpagina!

Hoe je met humor een band opbouwt met je cliënt

Careflex zorgmanager Elisa deelt een bijzondere band met cliënt Koen. Acht jaar geleden werd zij benaderd om hem te helpen. Zij zette haar humor in voor verbinding.

De BBL-opleiding is een sprong in het diepe, maar wel een leuke!

Sander Baijens Bertens is in oktober begonnen met onze BBL-opleiding Sociaal Werk niveau 4. Samen met de andere lerende medewerkers van zijn klas behoort hij tot alweer de tweede lichting. We horen Sander uit over zijn ambities om de BBL-opleiding te doen, hoe hij het afgelopen half jaar heeft ervaren én hoe hij kijkt naar de toekomst.

Careflex start met een coachtraject voor medewerkers 

We zetten in op de blijvende ontwikkeling van onze medewerker. Daarom startten we vorig jaar met een coachtraject. De eerste groep heeft de vierdaagse training zojuist afgerond. Lees meer over wat ze geleerd hebben en hoe ze hun nieuwe kennis en vaardigheden inzetten op de werkvloer.