Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Björn Canfijn in een kort interview van het Leids Congres Bureau

04-11-2019

Björn Canfijn in een kort interview van het Leids Congres Bureau

Het Leids Congres Bureau hield een kort interview met onze collega Björn Canfijn, trainer en coördinator bij Careflex Opleiden. Ze stelden hem drie vragen over zijn visie op LVB en Hechting.

“Bij mensen met een lichte verstandelijke beperking kan hechtingsproblematiek op verschillende wijzen tot uiting komen. Een onveilige hechting kan de oorzaak zijn van veel onbegrepen probleemgedrag. Dit kan een zorgprofessional voor diverse complexe vraagstukken stellen. Er is dan ook grote behoefte aan handvatten rond hechtingsproblematiek in combinatie met een LVB”, aldus Het Leids Congres Bureau. Lees hier het interview

Het Leids Congres Bureau organiseert op donderdag 6 februari 2020 de 2e Interactieve Studiedag LVB & Hechting. Tijdens deze dag verzorgt Björn een workshop over ‘Mentaliserende bevorderende begeleiding en storytelling’.

Klik hier voor meer info over deze studiedag. Andere sprekers deze dag zijn Patricia Stork en Ellen Bartelen.

Omgaan met escalaties in de complexe zorg: training en steun van je coach

Hoe ondersteunen we Careflexers bij het omgaan met escalaties? We vertellen je over onze trainingsweek, hoe zorgmanager Lyzanne haar medewerkers coacht rond escalaties en hoe onze medewerkers met een escalatie omgaan zodat ze hiervan kunnen leren.

Onze BBL-opleiding is wederom SBB erkend!

We mogen in onze handen klappen, want Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) geeft aan dat Careflex nog steeds een erkend leerbedrijf is. Dit betekent dat we nog steeds een leerbedrijf kunnen zijn voor mbo-zorgopleidingen. Lees meer!

De vrijheid van Careflex, begeleider Güliz Bircan-Karayel deelt haar ervaring

Güliz Bircan-Karayel werkt al een paar jaar met veel enthousiasme bij Careflex. Ze vertelt over de rust en vrijheid die het haar geeft, een bijzondere ervaring met een cliënt en hoe ze ontdekte dat ze een zorgmens is.