Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Careflex en Advizo bundelen de krachten

22-09-2021

In de afgelopen maanden hebben Advizo en Careflex met elkaar gesproken over mogelijke vergaande samenwerking. Deze gesprekken hebben geresulteerd in een bundeling van onze krachten. Graag vertellen we je meer over de motivatie en het perspectief van deze samenwerking.

Advizo
Advizo draagt als zorgpartner bij aan de stabiliteit binnen de jeugdzorg. Hiervoor gaan we lange termijnrelaties aan met opdrachtgevers, waaronder diverse gecertificeerde instellingen, om tegelijkertijd kennis, kunde en ervaring toe te voegen aan de sector. Goed werkgeverschap, begeleiding en ontwikkeling zijn hierin belangrijke onderdelen. Dit maakt Advizo een graag geziene partner die bijdraagt aan de stabiliteit van het personeelsbestand, onder andere door de sterke focus op de overname van medewerkers door opdrachtgevers.

Careflex
Careflex is een zorg- en dienstverlener alsook opleider op het gebied van de complexe zorg binnen de care in zowel de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg als ggz. Vanuit de visie op goede zorg, werken ze vanuit de kernwaarden gastvrij, kundig, en authentiek en zien we goed werkgeverschap als de sleutel tot goede zorgverlening.

Motivatie
Uit de gesprekken bleek dat beide partijen dezelfde motivatie hebben om vanuit goed werkgeverschap de zorg elke dag een beetje mooier, beter en leuker te maken. Dit uit zich in goede arbeidsvoorwaarden zoals de zekerheid van een vast dienstverband, goede coaching, begeleiding en continue trainen en opleiden. Waarbij niet alleen goede zorg gewaarborgd wordt, maar er actief wordt gezocht naar en wordt gewerkt aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen in de zorg.

Careflex is enthousiast geraakt over de goede en leidende positie die Advizo heeft opgebouwd binnen de Jeugdzorg. Careflex en Advizo hebben dan ook beiden de ambitie om inhoudelijk iets toe te voegen aan de zorg (care) in Nederland. Door de bundeling van de jeugdzorgexpertise van de professionals van Advizo en de gedragsexpertise van Careflex, denken we gezinnen en jeugdigen van nog betere zorg te kunnen voorzien. Gezamenlijk kunnen we de continuïteit en kwaliteit van zorg voor cliënten (en samenwerkingspartners) nog beter garanderen.

Advizo heeft een goede historie ten aanzien van het bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het potentieel in de (jeugd)zorg en door de beoogde krachtenbundeling kan Careflex direct profiteren van alle kennis en kwaliteiten van Advizo. Advizo kan de markt daarentegen nog beter bedienen, er kan gebruikt worden gemaakt van de professionele bedrijfsstructuur en faciliteiten van Careflex  en er ontstaan meer doorstroom- en doorgroeimogelijkheden voor de medewerkers.

Wij kijken er naar uit om gezamenlijk onze zorg- en dienstverlening verder te blijven ontwikkelen. Bij vragen of opmerkingen kan er uiteraard altijd met één van ons contact worden opgenomen.

Omgaan met escalaties in de complexe zorg: training en steun van je coach

Hoe ondersteunen we Careflexers bij het omgaan met escalaties? We vertellen je over onze trainingsweek, hoe zorgmanager Lyzanne haar medewerkers coacht rond escalaties en hoe onze medewerkers met een escalatie omgaan zodat ze hiervan kunnen leren.

Onze BBL-opleiding is wederom SBB erkend!

We mogen in onze handen klappen, want Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) geeft aan dat Careflex nog steeds een erkend leerbedrijf is. Dit betekent dat we nog steeds een leerbedrijf kunnen zijn voor mbo-zorgopleidingen. Lees meer!

De vrijheid van Careflex, begeleider Güliz Bircan-Karayel deelt haar ervaring

Güliz Bircan-Karayel werkt al een paar jaar met veel enthousiasme bij Careflex. Ze vertelt over de rust en vrijheid die het haar geeft, een bijzondere ervaring met een cliënt en hoe ze ontdekte dat ze een zorgmens is.