Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Ipse de Bruggen

Met een team van ervaren begeleiders in de LVG-problematiek is Careflex ingesprongen en tijdelijk onderdeel geworden van het team van Ipse de Bruggen bij Behandelcentrum Middenweg, locatie Poortugaal.

De cliënten in dit behandelcentrum zijn allemaal mensen met een licht verstandelijke beperking, ernstige gedragsproblemen en daarbij een forensische titel. Ze kunnen zich bijvoorbeeld moeilijk beheersen, hebben grote schulden of zitten met zichzelf in de knoop en zijn daardoor in aanraking gekomen met politie en justitie. Het doel van de behandeling is dat cliënten handvatten krijgen om zo weer hun plaats in te nemen in de maatschappij.

“De samenwerking met Careflex was vanaf dag één vertrouwd, prettig en enorm belangrijk voor onze begeleiders en de cliënten. We waren echt een team, geen zij en wij, maar samen. We zagen het positieve effect hiervan bij onze cliënten en dat is voor ons allemaal het enige wat telt.” Jessy en Jessica, Operationeel Managers Behandelcentrum Middenweg – locatie Amber en Kobalt in Poortugaal

Het team heeft de focus gelegd op het goed laten verlopen van de dagelijkse behandelingen. Een onderdeel van de behandeling is AVT (arbeidsvaardigheidstraining). In deze trainingen worden vaardigheden aangeleerd die ze later mee “naar buiten” kunnen nemen. Denk aan secuur werken, instructies opvolgen, structuur aanbrengen in hun leven (op tijd je bed uit) en algemene vaardigheden (schroeven, schilderen enz.). Dit laatste hebben de cliënten met veel enthousiasme in praktijk gebracht door ware kunstwerken te maken van houten kratjes. Careflex heeft deze beschilderde kratjes in de winter rondgebracht bij al haar partners om ze te bedanken voor de samenwerking.


Careflex op wintertour afgelopen januari met kratjes beschilderd door cliënten van Ipse de Bruggen

Een samenwerking als deze laat zien hoe je met elkaar het leven van cliënten zichtbaar kan verbeteren. Er is veel onderling vertrouwen in kennis en handelen en dat komt uiteindelijk allemaal ten goede van de cliënten.

Nu het team van Ipse de Bruggen weer op volle sterkte is heeft Careflex afscheid genomen, maar met behoud van goed contact en incidenteel de inzet van begeleiders. Een gepast afscheid van begeleiders én cliënten kon zeker niet uitblijven. De gemaakte belofte om, als dank voor het schilderen van de kratjes, pizza’s te bezorgen voor de cliënten, werd onlangs met veel plezier ingelost.


Remco (Zorgmanager Careflex) overhandigt de beloofde pizza’s aan Zoë (Begeleidster Ipse de Bruggen)

Lees hier meer over Behandelcentrum Middenweg – SGLVG+ kliniek Poortugaal.

Ervaringsverhaal: Driedaagse training psychopathologie bij jongeren

De driedaagse training psychopathologie bij jongeren behandelt verschillende psychische ziektebeelden en stoornissen uit de DSM-V. Een deelnemer die bij Careflex werkzaam is in de jeugdzorg vertelt over haar ervaring:

Op bewonersvakantie, een reis langs alle zintuigen!

Begeleider Charlotte Brugel werkt al 6 jaar bij Careflex en heeft al veel mogen meemaken. Op vakantie gaan met cliënten van de zorginstelling Bartiméus nog niet. Daar kwam verandering in toen ze met haar collega’s en cliënten op bewonersvakantie ging. Ze blikt terug op haar favoriete momenten die alle zintuigen prikkelden:

De Careflex sollicitatiebijeenkomst

Solliciteren hoeft niet spannend te zijn, het gaat erom dat je jezelf bent.  Onze sollicitatiebijeenkomst laat mensen kennismaken met Careflex op een leuke en gastvrije manier.