Kennisevent – De Veerkrachtige Zorgprofessional

Voor een ander zorgen, begint bij jezelf

Het is onze missie om elke dag de zorg een beetje beter, makkelijker en leuker te maken. Daarom geven we twee keer per jaar een Kennisevent waarbij we je graag een stukje kennis en inspiratie meegeven. De geleerde handvatten kun je de volgende dag meteen meenemen in je werk. Zo dragen we ons steentje bij aan de kwaliteit binnen de zorg.

Je bent een verpleegkundige, een gedragswetenschapper, een luisterend oor en nog veel meer. In de zorg heb je nooit één functie. Daarnaast heb je als zorgprofessional een grote verantwoordelijkheid en reflecteer je constant op jezelf. Elke dag zetten we ons in om iets toe te voegen aan de zorg. Jouw veerkracht is van essentieel belang om dit te kunnen doen. Hoe veer je mee met de cliënt indien nodig, maar veer je ook krachtig terug door bij jezelf te blijven? Omstandigheden kunnen de druk op de veer vergroten. Het is dan belangrijk dat je goed blijft zorgen voor jezelf. Hoe leeg je jouw hoofd na een lange dag? Hoe maak je jouw werkdag nóg leuker? Hoe ga je om met een lastige situatie op het werk? Dat omvat het thema van dit Kennisevent. 

Programma

De veerkrachtige zorgprofessional moet nogal wat kunnen; begrijpen wat je cliënt bedoelt, deze beschermen, verzorgen, vervoeren… Soms ben je zelfs met cliënten een hele muziekoefening aan het organiseren of een kruidentuin aan het aanleggen. 

Deze veelzijdigheid vraagt ook om een veelzijdig programma. Wat het programma is houden we nog even geheim, maar we geven je graag een tipje van de sluier. In het programma houden we rekening met vier doelgroepen: de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg & GGZ. Dit jaar bieden we weer een mooie mix van interessante sprekers, prikkelende belevingen en leerzame workshops. Je kan bij aanvang op het Kennisevent zelf aangeven bij welke jij wil aansluiten. Zo kan je bijvoorbeeld een workshop fysieke weerbaarheid volgen, leren over de Ronnie Gardener Methode en een complexe casus bespreken met andere specialisten.

Het volledige programma houden we natuurlijk niet zomaar geheim. Achter de schermen zijn we druk bezig met het samenstellen van een informatief en inspirerend programma. Meld je alvast aan voor het Kennisevent om op de hoogte te blijven. We sturen het volledige programma van sprekers, workshops en belevingen als deze af is. Blijkt de spanning toch te veel? Wees gerust, onze masseuse Ella is opgenomen in het programma! Bekijk hier vast de huidige:

Workshops

Nieuwsgierig naar de workshops die je kunt doen? Bekijk ze hier!

Belevingen
Sprekers

Meer informatie over de sprekers op 6 oktober vind je hier.

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 6 oktober 2022 
  • Locatie: Zorgcampus, Breda 
  • Het programma begint om 16:00 uur en eindigt om 21:00 uur 
  • We zorgen voor diner en een drankje 
  • Careflex staat voor kwaliteit van zorg. Daarom organiseren wij het Kennisevent
  • Omdat we volledig onbaatzuchtig kennis willen delen is dit event gratis toegankelijk voor mensen die werken in de complexe zorg of graag willen werken in de complexe zorg 

Vragen

Heb je nog specifieke vragen over het Kennisevent? Mail dan naar communicatie@careflexzorggroep.nl

Meld je aan voor het Kennisevent!

Naam
Adres
We willen je graag een presentje opsturen, omdat we het leuk vinden dat je erbij bent. Uitsluitend om die reden hebben we je adres nodig.
Hoe ben je op deze pagina terecht gekomen?(Vereist)