Nagenieten van het Kennisevent – De veerkrachtige zorgprofessional

Dat was hem dan, het Kennisevent! Wat fijn om weer bij elkaar te kunnen komen en samen nieuwe kennis op te doen!

Nieuwsgierig naar de foto’s? Bekijk ze hier!

De datum en het thema van het volgende Kennisevent maken we nog bekend. Wil je hier een mailtje van ontvangen? Schrijf je hier in!

Kennisevent – De Veerkrachtige Zorgprofessional

Voor een ander zorgen, begint bij jezelf

Het is onze missie om elke dag de zorg een beetje beter, makkelijker en leuker te maken. Daarom geven we twee keer per jaar een Kennisevent waarbij we je graag een stukje kennis en inspiratie meegeven. De geleerde handvatten kun je de volgende dag meteen meenemen in je werk. Zo dragen we ons steentje bij aan de kwaliteit binnen de zorg.

Je bent een verpleegkundige, een gedragswetenschapper, een luisterend oor en nog veel meer. In de zorg heb je nooit één functie. Daarnaast heb je als zorgprofessional een grote verantwoordelijkheid en reflecteer je constant op jezelf. Elke dag zetten we ons in om iets toe te voegen aan de zorg. Jouw veerkracht is van essentieel belang om dit te kunnen doen. Hoe veer je mee met de cliënt indien nodig, maar veer je ook krachtig terug door bij jezelf te blijven? Omstandigheden kunnen de druk op de veer vergroten. Het is dan belangrijk dat je goed blijft zorgen voor jezelf. Hoe leeg je jouw hoofd na een lange dag? Hoe maak je jouw werkdag nóg leuker? Hoe ga je om met een lastige situatie op het werk? Dat omvat het thema van dit Kennisevent. 

Programma

De veerkrachtige zorgprofessional moet nogal wat kunnen; begrijpen wat je cliënt bedoelt, deze beschermen, verzorgen, vervoeren… Soms ben je zelfs met cliënten een hele muziekoefening aan het organiseren of een kruidentuin aan het aanleggen. 

Deze veelzijdigheid vraagt ook om een veelzijdig programma.  We houden daarom rekening met vier doelgroepen: de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg & GGZ. Dit jaar bieden we weer een mooie mix van interessante sprekers, prikkelende belevingen en leerzame workshops. Je kan bij aanvang op het Kennisevent zelf aangeven bij welke jij wil aansluiten. Zo kan je bijvoorbeeld een workshop fysieke weerbaarheid volgen, leren over de Ronnie Gardener Methode en een complexe casus bespreken met andere specialisten.

Ben je benieuwd wat je deze avond kunt verwachten? Bekijk hieronder dan vast de workshops, belevingen en sprekers.  Meld je alvast aan voor het Kennisevent om op de hoogte te blijven. We sturen het volledige programma van sprekers, workshops en belevingen als deze af is. Blijkt de spanning toch te veel? Wees gerust, onze masseuse Ella is opgenomen in het programma!

Bekijk hier vast de huidige:

Workshops

Nieuwsgierig naar de workshops die je kunt doen? Bekijk ze hier!

Belevingen

Wil je meer weten over de belevingen die je vindt op het Kennisevent?
Bekijk deze hier.

Sprekers

Meer informatie over de sprekers op 6 oktober vind je hier.

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 6 oktober 2022 
  • Locatie: Zorgcampus, Breda 
  • Vanaf 15.30 uur ontvangen we je graag met een kopje koffie. Om 16:00 uur wordt het evenement op ludieke wijze geopend
  • Het kennisevent eindigt om 21:00 uur 
  • We zorgen voor diner en een drankje 
  • Careflex staat voor kwaliteit van zorg. Daarom organiseren wij het Kennisevent
  • Omdat we volledig onbaatzuchtig kennis willen delen is dit event gratis toegankelijk voor mensen die werken in de complexe zorg of graag willen werken in de complexe zorg 

Vragen

Heb je nog specifieke vragen over het Kennisevent? Mail dan naar communicatie@careflexzorggroep.nl

Ik wil ook!

We zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor het volgende Kennisevent. Wil je het niet missen? Meld je hier dan aan en ontvang een uitnodiging voor de volgende editie.

Naam