` Visie - Careflex Zorg Groep

Uitdagende zorgvragen, logische oplossingen

Careflex heeft als missie om instellingen en particulieren binnen de Gehandicaptenzorg, Geestelijke Gezondheidszorg en de Jeugdzorg op kwalitatief hoogstaande wijze te helpen door doelgerichte en effectieve oplossingen te bieden voor uitdagende zorgvragen. Dit doen wij door middel van het begeleiden en behandelen van cliënten en het trainen en coachen van zorgmedewerkers. Hierbij is ons uitgangspunt dat iedere cliënt 24 uur per dag en 7 dagen per week recht heeft op ‘topzorg’. Dit definiëren wij als de ambitie om met elkaar altijd het beste te halen uit iedere situatie uit verleden, heden en toekomst.

 

Topzorg is mensenwerk

In een wereld die in toenemende mate wordt bepaald door marktwerking en (teruglopende) budgetten is het bieden van topzorg helaas geen vanzelfsprekendheid. Daarom is het essentieel om goed te onthouden voor wie we het allemaal doen: de mens die onze zorg en aandacht nodig heeft om vooruit te komen in zijn of haar leven. In onze ogen houdt dat meer in dan alleen maar goed je werk doen. De zorg is immers mensenwerk en draait primair om de maatschappelijke motivatie om onbaatzuchtig en liefdevol een medemens te helpen. Careflex staat voor deze gedachte door een hoge kwaliteit van professionaliteit te combineren met oprechte interesse voor de mens achter de zorgvraag.

Zorgen doe je samen

Binnen de zorg staat de mens centraal. Het is dan ook van meerwaarde dat zorgmedewerkers bekend zijn met de cliënt en de werkomgeving. Bij de meeste instellingen en cliënten komen wij al jaren. Hierdoor hebben wij veel kennis van de specifieke zorgbehoefte en weten wij wat er nodig is om het beste resultaat te bereiken.

 

Een handtekening van Jan

Daarnaast is zorg méér dan protocollen, vergaderingen en schema’s. Daarom is Careflex deelnemer en organisator van diverse leuke en uitdagende activiteiten voor cliënten en medewerkers. Zo hebben wij in 2010 en 2012 Jan Smit gevraagd om een dag met ons op pad te gaan voor een serie kleinschalige optredens op diverse zorggroepen. Voor veel bewoners was het een droom die uitkwam om oog in oog te staan met hun grote idool, die naast het zingen van zijn grootste hits ook nog eens alle tijd had voor een praatje en het uitdelen van handtekeningen.

 

Juichend over de finish

Verder hebben wij in 2014 bovenop de Mont Ventoux gestaan om de deelnemers aan de beklimming van deze legendarische berg aan te moedigen en te eren met een dik verdiende prijs. Dit was in het kader van het initiatief Equipe Mont Ventoux, waarbij jongeren met een lichte verstandelijke beperking en uiteenlopende gedragsproblemen de uitdaging aangaan om letterlijk en figuurlijk boven zichzelf uit te stijgen. Zo’n prestatie is niet alleen een onvergetelijke ervaring, maar ook een geweldig succesmoment die iedereen, en dan vooral de deelnemer zelf natuurlijk, een enorme positieve ‘boost’ geeft.

 

Zorg is een teamsport

Ook voor onze eigen medewerkers organiseren wij jaarlijks allerlei groepsactiviteiten in het kader van teambuilding, individuele ontwikkeling en ontspanning. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen met plezier naar zijn werk gaat en dat ze weten dat wij hen steunen en waarderen. En we hebben het gewoon ook hartstikke gezellig met elkaar!