Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Filters voor Verhalen
Samen bouwen aan vertrouwen
12 september 2023
Geschreven door

Vertrouwen is een belangrijke bouwsteen voor een goede samenwerking. Het kernteam van Careflex werd ingezet om een stabiele werkomgeving te creëren bij GGZ Breburg. Zorgmanager Miranda van den Berk vertelt over het mooie succes dat volgde.

Hoe je als begeleider jouw authenticiteit inzet voor verbinding
6 september 2023
Geschreven door

Careflex zorgmanager Saskia kreeg een bijzonder project overgedragen: een pleeggezin had begeleiders met pedagogische vaardigheden nodig om op te passen voor drie kinderen van het gezin. Lees hoe het kernteam verbinding maakte met de kinderen.

Van vier-op-een-begeleiding naar samen Parijs ontdekken
1 september 2023
Geschreven door

Als cliënt Niek zich niet veilig voelde werd hij agressief . Helaas werkten de alarmsystemen niet altijd en was er daardoor bij noodsituaties niet altijd directe hulp. Lees hoe dit verhaal toch een succes werd!

Vrijheid én onderdeel van een familie bij Careflex
17 juli 2023
Geschreven door Lisa

Na 16 jaar lang in de gehandicaptenzorg en werken als zzp’er begon Rachid Oujamaa eerder dit jaar bij Careflex. In dit verhaal deelt hij zijn ervaring en waarom Careflex perfect bij hem past.

Training op maat: het concept mentale veerkracht binnen het kader van complexe scheidingen
9 juli 2023
Geschreven door Lisa

Bij Careflex Opleiden bieden we trainingen maat. Zorgorganisatie William Schrikker wilde meer weten over hoe je je als jeugdbeschermer bij complexe scheidingen beweegt door het web van verschillende hulpverleners waarmee je moet samenwerken. Lees hier alles over de training en hoe die tot stand kwam.

Acht jaar terug in de tijd: twee uitersten binnen één instelling
23 juni 2023
Geschreven door Lisa

Zorginstelling Pergamijn wilde cliënten Koen en Leon niets liever geven dan de zorg die ze verdienen. Door hun complexe problematiek en uitval van personeel was hier hulp bij nodig. Lees hier hoe we dat acht jaar geleden aanvlogen.

Gebarentaal training: Careflexers leren de taal zonder woorden!
9 juni 2023
Geschreven door Lisa

Gebarentaal kan een mooi middel te zijn om beter te communiceren met een cliënt. Daarom bieden we onze medewerkers de mogelijkheid tot het volgen van een driedaagse gebarentaaltraining verzorgd door Kentalis. Deelnemers vertellen over hun ervaring.

Omgaan met escalaties in de complexe zorg: intervisie
7 juni 2023
Geschreven door Lisa

Hoe ondersteunen we Careflexers bij het omgaan met escalaties? Intervisie is hiervoor een mooi middel. Laura van Eetvelde deelt hoe intervisie haar en de rest van het kernteam hielp henzelf, maar ook de cliënt, beter te begrijpen.

Omgaan met escalaties in de complexe zorg: training en steun van je coach
12 mei 2023
Geschreven door Lisa

Hoe ondersteunen we Careflexers bij het omgaan met escalaties? We vertellen je over onze trainingsweek, hoe zorgmanager Lyzanne haar medewerkers coacht rond escalaties en hoe onze medewerkers met een escalatie omgaan zodat ze hiervan kunnen leren.