Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Onze BBL-opleiding is wederom SBB erkend!

11-05-2023

Praktijkopleider Marie-Louise Doms is trots op de erkenning dat Careflex een erkend leerbedrijf is.

Leestijd: < 3 min.

We mogen in onze handen klappen, want Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) geeft aan dat Careflex nog steeds een erkend leerbedrijf is. Dit betekent dat we nog steeds een leerbedrijf kunnen zijn voor mbo-zorgopleidingen.

Het SBB maakt afspraken over de actuele aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van zorg bewaakt wordt. Een erkend leerbedrijf moet een goede en veilige werkplek bieden waar studenten ervaring kunnen opdoen met werkprocessen en werkzaamheden die horen bij het beroep. Het is belangrijk dat studenten goede begeleiding krijgen in hun leerproces.

Op 2 mei kwam het SBB langs om te evalueren of het bedrijf een duurzaam leerbedrijf is. Daarover gingen ze in gesprek met onze praktijkopleider Marie-Louise Doms die zich vanaf het begin met veel passie inzet om van Careflex een erkend leerbedrijf te maken.

Gelukkig kregen we te horen dat we de afgelopen twee jaar gegroeid zijn naar een erkend leerbedrijf. Marie-Louises geluk kan niet meer op en ze deelt waarom zij de SBB erkenning zo waardevol vindt: ‘Ik ben supertrots dat we zoveel mensen kunnen helpen met hun zorgopleiding. Ik vond het vanaf het begin belangrijk dat we als leerbedrijf een professionele leerweg neerzetten voor onze lerende medewerkers. Daarom bieden we maatwerk in onze opleidingen en zorgen we voor veel nabijheid. Dat laatste maakt ons als leerbedrijf echt bijzonder.”

We zijn er trots op dat we nog steeds een erkend leerbedrijf zijn zodat we samen met al onze lerende medewerkers de zorg beter, makkelijker en leuker kunnen blijven maken!

Wil je ook iets toevoegen aan de zorg?

Omgaan met escalaties in de complexe zorg: training en steun van je coach

Hoe ondersteunen we Careflexers bij het omgaan met escalaties? We vertellen je over onze trainingsweek, hoe zorgmanager Lyzanne haar medewerkers coacht rond escalaties en hoe onze medewerkers met een escalatie omgaan zodat ze hiervan kunnen leren.

De vrijheid van Careflex, begeleider Güliz Bircan-Karayel deelt haar ervaring

Güliz Bircan-Karayel werkt al een paar jaar met veel enthousiasme bij Careflex. Ze vertelt over de rust en vrijheid die het haar geeft, een bijzondere ervaring met een cliënt en hoe ze ontdekte dat ze een zorgmens is.

Hoe je met humor een band opbouwt met je cliënt

Careflex zorgmanager Elisa deelt een bijzondere band met cliënt Koen. Acht jaar geleden werd zij benaderd om hem te helpen. Zij zette haar humor in voor verbinding.