cd

Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Online Kennisevent en opening Zorgcampus

04-04-2021

Careflex Zorgcampus Breda, samen voor de zorg

Samen in en aan de zorg werken om elke dag de best mogelijke zorg te bieden. Bij de Careflex Zorgcampus is niet alleen werken belangrijk maar gaat het vooral om wederzijdse betrokkenheid en verbinding.

De Zorgcampus is een plek waar (lokale) zorgprofessionals, zorginstellingen en maatschappelijke instanties kunnen werken en vergaderen. De huiselijk ingerichte locatie biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te ontwikkelen en ervaringen te delen. Een fijne plek waar mensen die werken in de zorg zich thuis voelen en met elkaar kunnen sparren.

Dagelijks zijn we bezig met het maken en verbeteren van de zorg. Dit doen wij dan ook door een dagbesteding te creëren, zodat cliënten de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. De brasserie op de benedenverdieping zorgt voor een verbindende en ontzorgende factor voor iedereen die op de Zorgcampus werkt of langskomt. Ons team in de dagbesteding zal hier dan ook onder begeleiding werken. Ze zullen zich niet alleen richten op de brasserie, ze vormen ook een team in het onderhouden van de tuin, het schoon houden van het interieur en het welkom heten van alle gasten. De brasserie wordt voor wijkbewoners geopend wanneer dit volgens alle richtlijnen en maatregelen van het RIVM mogelijk is.

Dit waren genoeg redenen voor Careflex om de Zorgcampus te initiëren. Op 31 maart is door middel van het eerste (online) Kennisevent de Zorgcampus geopend. Bekijk de video van de opening en wees welkom op de Zorgcampus!

Hoe je met humor een band opbouwt met je cliënt

Careflex zorgmanager Elisa deelt een bijzondere band met cliënt Koen. Acht jaar geleden werd zij benaderd om hem te helpen. Zij zette haar humor in voor verbinding.

De BBL-opleiding is een sprong in het diepe, maar wel een leuke!

Sander Baijens Bertens is in oktober begonnen met onze BBL-opleiding Sociaal Werk niveau 4. Samen met de andere lerende medewerkers van zijn klas behoort hij tot alweer de tweede lichting. We horen Sander uit over zijn ambities om de BBL-opleiding te doen, hoe hij het afgelopen half jaar heeft ervaren én hoe hij kijkt naar de toekomst.

Careflex start met een coachtraject voor medewerkers 

We zetten in op de blijvende ontwikkeling van onze medewerker. Daarom startten we vorig jaar met een coachtraject. De eerste groep heeft de vierdaagse training zojuist afgerond. Lees meer over wat ze geleerd hebben en hoe ze hun nieuwe kennis en vaardigheden inzetten op de werkvloer.