cd

Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Kernteam Tragel

31-07-2019

Kernteam Tragel

Ben* escaleerde zeer regelmatig in zijn woning en leek toe te zijn aan ‘rust’. Een nieuwe woning op het Tragelterrein in het Zeeuwse dorp Clinge, was het begin van de zoektocht naar de uitdaging waarmee Ben te kampen had. Hoe konden we hem daarbij helpen?

Al snel bleek dat één op één begeleiding voor Ben niet meer haalbaar was, en werd door het Centrum voor Consultatie en Expertise dan ook ‘Meerzorg’ toegekend, dat is extra zorg als een passend zorgprofiel niet meer toereikend is.

Samen met vaste medewerkers van Tragel is een enthousiast team geformeerd om uit te vinden ‘wat werkt’ voor Ben. Om te beginnen hebben we alle regeltjes en afspraken over de begeleiding laten varen. We zijn, zonder de regie los te laten, zoveel mogelijk mee gaan bewegen met deze cliënt – ook letterlijk! Vrijwel
iedere dag is er zo’n 20 kilometer met hem gelopen. Dit was voor Ben een manier om uit zijn fantasiewereld te blijven.

Na verloop van tijd konden we steeds beter de balans vinden tussen meegaan in deze fantasie of hem juist afremmen. Tegenwoordig weet Ben steeds beter welke wereld fantasie is en lijkt hij vrede te hebben met het leven dat hij leidt.

De lange wandelingen zijn verleden tijd. Ben heeft rust gevonden. Dromen doet hij nog altijd maar het leven in het ‘hier en nu’ is ook best goed vol te houden. Binnenkort gaat hij voor het eerst sinds jaren weer eens op vakantie. Wij hopen dat we er voor Ben een droomvakantie van kunnen maken!

*Ben is natuurlijk niet z’n eigen naam, daarvoor is deze informatie te persoonlijk.

Kernteams zijn het fundament van Careflex Uitdagende Zorg. Zij borgen met hun samenwerking en methodische inzet, de kwaliteit in de meest complexe uithoeken van de zorg.

We hebben samen de kwaliteit van zorg voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag naar een hoger plan kunnen tillen. Careflex is daarin een betrokken en deskundige samenwerkingspartner gebleken.

– Guus Bannenberg, bestuurder Tragel

De BBL-opleiding is een sprong in het diepe, maar wel een leuke!

Sander Baijens Bertens is in oktober begonnen met onze BBL-opleiding Sociaal Werk niveau 4. Samen met de andere lerende medewerkers van zijn klas behoort hij tot alweer de tweede lichting. We horen Sander uit over zijn ambities om de BBL-opleiding te doen, hoe hij het afgelopen half jaar heeft ervaren én hoe hij kijkt naar de toekomst.

Careflex start met een coachtraject voor medewerkers 

We zetten in op de blijvende ontwikkeling van onze medewerker. Daarom startten we vorig jaar met een coachtraject. De eerste groep heeft de vierdaagse training zojuist afgerond. Lees meer over wat ze geleerd hebben en hoe ze hun nieuwe kennis en vaardigheden inzetten op de werkvloer.

Wij zijn authentiek, gastvrij en kundig, maar wat betekent dat eigenlijk?

Authentiek, kundig en gastvrij, daar staan we bij Careflex voor. Kernwaarden zijn er niet alleen om te benoemen, maar om te verweven in je organisatie. Vandaag nemen we je mee in de visie achter onze kernwaarden, hoe we medewerkers hierin meenemen én hoe zij hieraan invulling geven in het werk dat ze doen in de zorg.