Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Inspiratiedag Careflex Zorgprofessionals bij TU Eindhoven

09-12-2020

Inspiratiedag Careflex Zorgprofessionals bij TU Eindhoven

Operationeel directeur Freek Peters blikt terug én vooruit: “Bestaande problemen los je niet op met bestaande oplossingen. Dat was de belangrijkste reden voor een Inspiratiedag van Careflex Zorgprofessionals, onderdeel van Careflex Zorg Groep, bij de Technische Universiteit in Eindhoven. Samen met het Radboud, onze teamleiders, ambulant professionals en gedragswetenschappers hebben wij ons laten meenemen in de wereld van technologische en sociale innovaties.

Jeugdzorg anno 2020

De hoeveelheid jeugdzorg neemt toe. Dat is niet plots sinds de transitie in 2015 maar het is een jarenlange ontwikkeling. Het onderscheid tussen opvoeding en het formele jeugdzorgcircuit vervaagt, waardoor er onder andere een groter beroep op onze jeugdzorgprofessionals en de sector wordt gedaan. In meer of mindere mate gaat dit natuurlijk ook op voor de andere onderdelen van de care, zoals de ggz, gehandicaptenzorg en ouderenzorg. Wouter Bos sprak zich laatst op een congres al uit over de haalbaarheid van het toevoegen van 125.000 arbeidskrachten in de zorg. Als het technisch al haalbaar is, dan is het de vraag of je het uit het oogpunt van betaalbaarheid moet willen. Wat dat betreft is de potentie van innovatie enorm.

Innovatie en Careflex

Careflex Zorgprofessionals werkt reeds 8 jaar in het ambulante jeugdkader. Ook focussen we ons sinds 1 januari jl. op de detachering van teamleiders en gedragswetenschappers. In de kern moeten onze professionals zelfstandig een caseload kunnen draaien, een team aan kunnen sturen of coachen, een behandelprogramma draaien of diagnostiek oppakken. Maar we willen meer dan dat. Vanuit de gedachte van Samen100% willen we, samen met onze zorgpartners, zoeken naar oplossingen die bijdragen aan de kwaliteit en/of efficiency van de zorg of ondersteuning die onze zorgpartners dagelijks leveren.

Gekscherend is het uiteraard niet de bedoeling om naar iedere zorgpartner een robot mee te nemen en te kijken hoe we die robot zo optimaal mogelijk kunnen inzetten. Het is ook vooral de bedoeling om de verbetermindset van onze zorgprofessionals dusdanig te prikkelen dat zij in staat zijn om binnen de detachering vernieuwende oplossingen of ideeën aan te reiken waar onze zorgpartners duurzaam profijt bij hebben.

Wat heeft de eerste Inspiratiedag ons gebracht?

De eerste inspiratiedag heeft onze zorgprofessionals een spiegel voorgehouden en het potentieel van innovatie getoond. De spiegel had betrekking op de mate waarin we empirisch te werk gaan in het ambulante speelveld. Natuurlijk hebben we een SKJ-registratie en werken we met methodieken. Maar hoe objectief is onze verslaglegging nu en hoe kunnen we deze verslaglegging efficiënter doen om de administratieve last te beperken? Kunnen we datamining inzetten om tot betere risicoprofilering van gezinnen te komen?

Wat ons echt heeft wakker geschud is de toegevoegde waarde van Virtual Reality. Als je in een fictieve situatie terecht komt waarin je in de rol van 8-jarig jongetje huiselijk geweld ervaart van je ouders onderling, dan is deze beleving zoveel sterker dan welk rollenspel of casuistiekbespreking dan ook. Deze beleving raakt de kern van ons werk als ambulant professional.

Kortom, technologische en sociale innovaties in de zorg geven ons de mogelijkheid om breder te kijken naar mogelijke oplossingen in ons dagelijkse werk”.

Omgaan met escalaties in de complexe zorg: training en steun van je coach

Hoe ondersteunen we Careflexers bij het omgaan met escalaties? We vertellen je over onze trainingsweek, hoe zorgmanager Lyzanne haar medewerkers coacht rond escalaties en hoe onze medewerkers met een escalatie omgaan zodat ze hiervan kunnen leren.

Onze BBL-opleiding is wederom SBB erkend!

We mogen in onze handen klappen, want Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) geeft aan dat Careflex nog steeds een erkend leerbedrijf is. Dit betekent dat we nog steeds een leerbedrijf kunnen zijn voor mbo-zorgopleidingen. Lees meer!

De vrijheid van Careflex, begeleider Güliz Bircan-Karayel deelt haar ervaring

Güliz Bircan-Karayel werkt al een paar jaar met veel enthousiasme bij Careflex. Ze vertelt over de rust en vrijheid die het haar geeft, een bijzondere ervaring met een cliënt en hoe ze ontdekte dat ze een zorgmens is.