cd

Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Ipse de Bruggen

10-07-2020

Met een team van ervaren begeleiders in de LVG-problematiek is Careflex ingesprongen en tijdelijk onderdeel geworden van het team van Ipse de Bruggen bij Behandelcentrum Middenweg, locatie Poortugaal.

De cliënten in dit behandelcentrum zijn allemaal mensen met een licht verstandelijke beperking, ernstige gedragsproblemen en daarbij een forensische titel. Ze kunnen zich bijvoorbeeld moeilijk beheersen, hebben grote schulden of zitten met zichzelf in de knoop en zijn daardoor in aanraking gekomen met politie en justitie. Het doel van de behandeling is dat cliënten handvatten krijgen om zo weer hun plaats in te nemen in de maatschappij.

“De samenwerking met Careflex was vanaf dag één vertrouwd, prettig en enorm belangrijk voor onze begeleiders en de cliënten. We waren echt een team, geen zij en wij, maar samen. We zagen het positieve effect hiervan bij onze cliënten en dat is voor ons allemaal het enige wat telt.” Jessy en Jessica, Operationeel Managers Behandelcentrum Middenweg – locatie Amber en Kobalt in Poortugaal

Het team heeft de focus gelegd op het goed laten verlopen van de dagelijkse behandelingen. Een onderdeel van de behandeling is AVT (arbeidsvaardigheidstraining). In deze trainingen worden vaardigheden aangeleerd die ze later mee “naar buiten” kunnen nemen. Denk aan secuur werken, instructies opvolgen, structuur aanbrengen in hun leven (op tijd je bed uit) en algemene vaardigheden (schroeven, schilderen enz.). Dit laatste hebben de cliënten met veel enthousiasme in praktijk gebracht door ware kunstwerken te maken van houten kratjes. Careflex heeft deze beschilderde kratjes in de winter rondgebracht bij al haar partners om ze te bedanken voor de samenwerking.


Careflex op wintertour afgelopen januari met kratjes beschilderd door cliënten van Ipse de Bruggen

Een samenwerking als deze laat zien hoe je met elkaar het leven van cliënten zichtbaar kan verbeteren. Er is veel onderling vertrouwen in kennis en handelen en dat komt uiteindelijk allemaal ten goede van de cliënten.

Nu het team van Ipse de Bruggen weer op volle sterkte is heeft Careflex afscheid genomen, maar met behoud van goed contact en incidenteel de inzet van begeleiders. Een gepast afscheid van begeleiders én cliënten kon zeker niet uitblijven. De gemaakte belofte om, als dank voor het schilderen van de kratjes, pizza’s te bezorgen voor de cliënten, werd onlangs met veel plezier ingelost.


Remco (Zorgmanager Careflex) overhandigt de beloofde pizza’s aan Zoë (Begeleidster Ipse de Bruggen)

Lees hier meer over Behandelcentrum Middenweg – SGLVG+ kliniek Poortugaal.

De BBL-opleiding is een sprong in het diepe, maar wel een leuke!

Sander Baijens Bertens is in oktober begonnen met onze BBL-opleiding Sociaal Werk niveau 4. Samen met de andere lerende medewerkers van zijn klas behoort hij tot alweer de tweede lichting. We horen Sander uit over zijn ambities om de BBL-opleiding te doen, hoe hij het afgelopen half jaar heeft ervaren én hoe hij kijkt naar de toekomst.

Careflex start met een coachtraject voor medewerkers 

We zetten in op de blijvende ontwikkeling van onze medewerker. Daarom startten we vorig jaar met een coachtraject. De eerste groep heeft de vierdaagse training zojuist afgerond. Lees meer over wat ze geleerd hebben en hoe ze hun nieuwe kennis en vaardigheden inzetten op de werkvloer.

Wij zijn authentiek, gastvrij en kundig, maar wat betekent dat eigenlijk?

Authentiek, kundig en gastvrij, daar staan we bij Careflex voor. Kernwaarden zijn er niet alleen om te benoemen, maar om te verweven in je organisatie. Vandaag nemen we je mee in de visie achter onze kernwaarden, hoe we medewerkers hierin meenemen én hoe zij hieraan invulling geven in het werk dat ze doen in de zorg.