Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen

01-04-2020

Goed gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen

Veiligheid en bescherming van de hulpverleners in het werkveld is een belangrijk onderdeel van zorg bieden. In de huidige tijd vraagt de veiligheid om persoonlijke, beschermende materialen. Het is van groot belang om zorgvuldig met beschermingsmiddelen te werken en de kans op besmetting daarmee te minimaliseren. Hoe hoort dit? In deze instructie staan de stappen beschreven voor het veilig aandoen en afnemen van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Veiligheid controleren voor gebruik:

  1. Was uw handen grondig of gebruik desinfecterende gel voordat u de materialen gaat controleren (voor een goede instructie omtrent handen wassen, bekijk dit instructiefilmpje).
  2. Controleer of de verpakking waarin uw beschermingsmiddelen zitten niet al reeds aangebroken is.
  3. Haal beschermende brillen, mondkapjes en beschermende overalls uit afgesloten verpakkingen.
  4. Controleer voor gebruik de materialen op scheuren of andere gebreken.


INSTRUCTIE AANBRENGEN PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN


INSTRUCTIE UITTREKKEN PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN


Samen zorgen wij voor veiligheid. Take Care!

Download de instructie hier als PDF

Omgaan met escalaties in de complexe zorg: training en steun van je coach

Hoe ondersteunen we Careflexers bij het omgaan met escalaties? We vertellen je over onze trainingsweek, hoe zorgmanager Lyzanne haar medewerkers coacht rond escalaties en hoe onze medewerkers met een escalatie omgaan zodat ze hiervan kunnen leren.

Onze BBL-opleiding is wederom SBB erkend!

We mogen in onze handen klappen, want Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) geeft aan dat Careflex nog steeds een erkend leerbedrijf is. Dit betekent dat we nog steeds een leerbedrijf kunnen zijn voor mbo-zorgopleidingen. Lees meer!

De vrijheid van Careflex, begeleider Güliz Bircan-Karayel deelt haar ervaring

Güliz Bircan-Karayel werkt al een paar jaar met veel enthousiasme bij Careflex. Ze vertelt over de rust en vrijheid die het haar geeft, een bijzondere ervaring met een cliënt en hoe ze ontdekte dat ze een zorgmens is.