Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen

01-04-2020

Goed gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen

Veiligheid en bescherming van de hulpverleners in het werkveld is een belangrijk onderdeel van zorg bieden. In de huidige tijd vraagt de veiligheid om persoonlijke, beschermende materialen. Het is van groot belang om zorgvuldig met beschermingsmiddelen te werken en de kans op besmetting daarmee te minimaliseren. Hoe hoort dit? In deze instructie staan de stappen beschreven voor het veilig aandoen en afnemen van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Veiligheid controleren voor gebruik:

  1. Was uw handen grondig of gebruik desinfecterende gel voordat u de materialen gaat controleren (voor een goede instructie omtrent handen wassen, bekijk dit instructiefilmpje).
  2. Controleer of de verpakking waarin uw beschermingsmiddelen zitten niet al reeds aangebroken is.
  3. Haal beschermende brillen, mondkapjes en beschermende overalls uit afgesloten verpakkingen.
  4. Controleer voor gebruik de materialen op scheuren of andere gebreken.


INSTRUCTIE AANBRENGEN PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN


INSTRUCTIE UITTREKKEN PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN


Samen zorgen wij voor veiligheid. Take Care!

Download de instructie hier als PDF

Ervaringsverhaal: medicatie en ADL-training

Als onderdeel van een warm welkom volgen alle nieuwe Careflexers onze trainingsweek. Deze trainingsdag stond in het teken van medicatie en Algemene Dagelijkse Verrichtingen (ADL) training. Careflex trainer Gea Kuik en deelnemers vertellen over hun ervaring.

We zijn een World-class Workplace!

Eind september zijn we gestart met een onderzoek vanuit Effectory om een goed beeld te krijgen van het werkgeluk bij Careflex. De uitslag is binnen en we mogen onszelf een World-class workplace noemen!

Ervaringsverhaal: positieve gezondheid

Bij Careflex reageren we niet op een ziekte of beperking, maar zetten we een betekenisvol leven van cliënten centraal. Dit doen we vanuit het concept positieve gezondheid. Op ons Kennisevent van vorige week deelde Careflex Opleidingsadviseur Tessa van Aalten kennis hierover. Lees hoe twee deelnemers dit ervaarden.