cd

Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen

01-04-2020

Goed gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen

Veiligheid en bescherming van de hulpverleners in het werkveld is een belangrijk onderdeel van zorg bieden. In de huidige tijd vraagt de veiligheid om persoonlijke, beschermende materialen. Het is van groot belang om zorgvuldig met beschermingsmiddelen te werken en de kans op besmetting daarmee te minimaliseren. Hoe hoort dit? In deze instructie staan de stappen beschreven voor het veilig aandoen en afnemen van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Veiligheid controleren voor gebruik:

  1. Was uw handen grondig of gebruik desinfecterende gel voordat u de materialen gaat controleren (voor een goede instructie omtrent handen wassen, bekijk dit instructiefilmpje).
  2. Controleer of de verpakking waarin uw beschermingsmiddelen zitten niet al reeds aangebroken is.
  3. Haal beschermende brillen, mondkapjes en beschermende overalls uit afgesloten verpakkingen.
  4. Controleer voor gebruik de materialen op scheuren of andere gebreken.


INSTRUCTIE AANBRENGEN PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN


INSTRUCTIE UITTREKKEN PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN


Samen zorgen wij voor veiligheid. Take Care!

Download de instructie hier als PDF

De BBL-opleiding is een sprong in het diepe, maar wel een leuke!

Sander Baijens Bertens is in oktober begonnen met onze BBL-opleiding Sociaal Werk niveau 4. Samen met de andere lerende medewerkers van zijn klas behoort hij tot alweer de tweede lichting. We horen Sander uit over zijn ambities om de BBL-opleiding te doen, hoe hij het afgelopen half jaar heeft ervaren én hoe hij kijkt naar de toekomst.

Careflex start met een coachtraject voor medewerkers 

We zetten in op de blijvende ontwikkeling van onze medewerker. Daarom startten we vorig jaar met een coachtraject. De eerste groep heeft de vierdaagse training zojuist afgerond. Lees meer over wat ze geleerd hebben en hoe ze hun nieuwe kennis en vaardigheden inzetten op de werkvloer.

Wij zijn authentiek, gastvrij en kundig, maar wat betekent dat eigenlijk?

Authentiek, kundig en gastvrij, daar staan we bij Careflex voor. Kernwaarden zijn er niet alleen om te benoemen, maar om te verweven in je organisatie. Vandaag nemen we je mee in de visie achter onze kernwaarden, hoe we medewerkers hierin meenemen én hoe zij hieraan invulling geven in het werk dat ze doen in de zorg.