cd

Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Dolle pret in de keuken met de wintertour 2021

19-05-2022

Met de wintertour gaan onze zorgmanagers langs bij alle instellingen om daar begeleiders en cliënten in het zonnetje te zetten. Dit jaar werden er bakpakketten langsgebracht waarmee zij mee konden doen aan een bakwedstrijd van de Zorgcampus. De winnaars kregen 23 april een workshop bonbons maken. Geen beter moment om je mee te nemen in het succesverhaal van de afgelopen wintertour!

Verbinding maken in coronatijd? Hup, de keuken in!

Afgelopen winter werd de volgende vraag gesteld: hoe kunnen we iedereen dit jaar, in coronatijd, in het zonnetje zetten? Clustermanager Bart Romme kwam met een interactief idee: laten we iets geven waarmee cliënten samen met begeleiders aan de slag kunnen.

Samenwerking met de Zorgcampus

En zo kwam Bart uit bij Robbert-Jan Veldhuijzen en Ben Sykes die van alle markten thuis zijn. Zij runnen de Careflex Zorgcampus. Dit is de thuisbasis van Careflex in Breda die zij delen met tien andere zorggerelateerde bedrijven. De gezellige brasserie vormt hierbij het warme hart en bied een plek voor arbeidsmatige dagbesteding. Het is op deze plek dat Bart rondliep met zijn winterwens en samen met Robbert-Jan en Ben kwam zo het wintertour-plan van 2021 tot stand. De zorgmanagers zouden vijfhonderd zelfgemaakte Do-It-Yourself bakpakketten uit gaan delen. We laten niemand aan hun lot over. Ben en Marieke zouden tijdens de dagbesteding een video opnemen waarbij ze stap voor stap uitleggen hoe je een mooi kerstbrood maakt. Daarnaast wordt iedereen opgeroepen een foto van hun kerstbrood in te sturen om zo kans te maken op een kookworkshop van Ben.

Alle hens aan dek voor het inpakken tot diep in de nacht

Een ijzersterke samenwerking was een vereiste, want vijfhonderd pakketten klaarmaken in één week tijd is geen makkelijke klus. En hoe pakken we dat aan? Door te denken in oplossingen én de mouwen op te stropen. Letterlijk. Het voorwerk werd gedaan door zorgorganisatie Prisma. Hun cliënten zijn aan de slag gegaan met het inpakken (en wegsnoepen) van de rozijnen. Om alles op tijd af te krijgen sprong heel het kantoor van Careflex de volgende dag in. En dat doen we op z’n Careflex: een avondje doorknallen met leuke muziek, drankjes en veel gezelligheid. Er waren wel elf stappen  per bakpakket en daarnaast moesten ook de nodige tools voor een mooi kerstbrood ingepakt worden. Tot diep in de nacht zijn er vele pakketten ingepakt zodat deze daarna uitgedeeld konden worden door alle zorgmanagers. Uiteraard was het te verleidelijk om geen gevecht met bakmeel te houden. Nadat iedereen winters wit was, werd de vaart er weer ingezet voor de laatste eindsprint. Inpakken maar!

‘Huh, gaan we aan de slag? Oh leuk, we gaan bakken!’

Bakpakketten bezorgen in stijl

De pakketten werden door de zorgmanagers in stijl rondgebracht, zoals op de Careflex bakfiets of met de tuktuk. Een mooi moment voor contact tussen zorgmanager en instelling waarbij er veel verraste reacties waren. Een cadeau waarmee je aan de slag kan? Dat was nog nooit eerder gedaan!

De bakwedstrijd: wie maakt het mooiste kerstbrood?

Na het delen van het baktutorial werd al snel het ene prachtige kerstbrood na de ander gedeeld, zo ook deze inzending waarbij de creativiteit er vanaf spat. Natuurlijk kon er maar eentje winnen. Deze werd met een leuke video door Ben en Marieke bekendgemaakt.

‘Is dat echt dé Ben? Gaaf, gaat hij ons de workshop geven vandaag?’

Kookworkshop: bonbons maken

Thedingsweert 7 kreeg de eer om onder leiding van Ben op 23  april een workshop bonbons maken te volgen. Hij werd als een echte bekendheid ontvangen: ‘Een cliënt herkende mij van het bakfilmpje dat hij al honderdduizendkeer had bekeken. Ik kwam aanlopen en hij sprak me meteen met veel enthousiasme aan. Hij had er helemaal zin in en was erg nieuwsgierig naar hoe bonbons gemaakt worden. Dat was echt heel erg leuk.’ Alle cliënten hebben zich erg vermaakt. Waar de een hulp zocht, was de ander helemaal in zijn eigen wereld en bleef diegene de bonbons bekleden met nóg een extra laag chocolade. Daarna het leukste onderdeel: genieten van deze mooie lekkernijen! Natuurlijk werden de bonbons op de instelling ook uitgedeeld aan cliënten en begeleiders. Een leuke middag waar een cliënt zich zo vermaakt had dat hij zelfs een kookworkshop gaat volgen. ‘Die ga ik ook winnen’ zei hij enthousiast. Dat is nou toch een leuk resultaat!

Een mooi succesverhaal met onvergetelijke ervaringen voor zowel medewerkers als cliënten. We kunnen niet wachten op de volgende tour!

De BBL-opleiding is een sprong in het diepe, maar wel een leuke!

Sander Baijens Bertens is in oktober begonnen met onze BBL-opleiding Sociaal Werk niveau 4. Samen met de andere lerende medewerkers van zijn klas behoort hij tot alweer de tweede lichting. We horen Sander uit over zijn ambities om de BBL-opleiding te doen, hoe hij het afgelopen half jaar heeft ervaren én hoe hij kijkt naar de toekomst.

Careflex start met een coachtraject voor medewerkers 

We zetten in op de blijvende ontwikkeling van onze medewerker. Daarom startten we vorig jaar met een coachtraject. De eerste groep heeft de vierdaagse training zojuist afgerond. Lees meer over wat ze geleerd hebben en hoe ze hun nieuwe kennis en vaardigheden inzetten op de werkvloer.

Wij zijn authentiek, gastvrij en kundig, maar wat betekent dat eigenlijk?

Authentiek, kundig en gastvrij, daar staan we bij Careflex voor. Kernwaarden zijn er niet alleen om te benoemen, maar om te verweven in je organisatie. Vandaag nemen we je mee in de visie achter onze kernwaarden, hoe we medewerkers hierin meenemen én hoe zij hieraan invulling geven in het werk dat ze doen in de zorg.