cd

Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Careflex Zorg Groep is Great Place to Work Certified!

17-01-2020

Careflex heeft de titel Great Place to Work Certified behaald!

Careflex Zorg Groep heeft de titel Great Place to Work Certified behaaldGreat Place to Work Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de resultaten van het medewerkersonderzoek en de analyse van de organisatiecultuur wordt gekeken of er is voldaan aan de criteria van goed werkgeverschapAlleen organisaties die op beide onderdelen de vereiste scores behalen mogen direct de titel Great Place to Work Certified dragen.

Op basis van deze erkenning komt Careflex ook in aanmerking voor een plek bij de Top 10 Best Workplaces in onze categorie Best Large WorkplacesDe lijst van Best Workplaces wordt eind maart 2020 bekendgemaakt tijdens het Best Workplaces event.

Careflex Zorg Groep is een instituut, een externe dienstverlener in de complexe, uitdagende zorg. Een kennisnetwerk dat meedenkt, participeert, uitvoert en doorverwijst.

Careflex levert specialistische zorg op het gebied van gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg (GGZ), jeugdzorg en ouderenzorg. De zorgprofessionals van Careflex zijn flexibel inzetbaar wanneer complexe situaties bij instellingen aan de orde zijn. Daarnaast verzorgt Careflex maatwerk opleidingen voor eigen medewerkers en voor klanten. Ten slotte ondersteunen ze zorginstellingen in hun zoektocht naar gekwalificeerd zorgpersoneel.

Het is de missie van Careflex om cliënten en mensen om hen heen te helpen met hun alledaagse taken en levensbehoeften en zo kwaliteit van leven en werken van de kwetsbare doelgroepen te verbeteren. 

Marloes Hoefnagels, Communicatie Adviseur Careflex: Wij zijn ervan overtuigd dat als wij goed voor onze mensen zorgen, zij het best voor hun cliënt kunnen zorgen. De medewerker staat bij Careflex dus centraal, zodat we samen ons uiteindelijke doel kunnen realiseren. Het behalen van de titel Great Place To Work Certified geeft aan dat we hierin op de goede weg zijn. Uiteraard zijn er altijd verbeteringen mogelijk. De zaken die uit de onderzoeken hiervoor in aanmerking komen, pakken we dan ook serieus aan. Op alle onderdelen van het onderzoek scoren wij boven de 75%. De onderdelen waarop wij nu het hoogst scoren zijn Trots en Kameraadschap. En de totaalscore op de vraag “Vind ik Careflex een great place to work?” is geweldig, namelijk 90% zegt hierop volmondig ja. De meeste winst valt voor ons nog te behalen op het onderdeel Eerlijkheid.

Nardo Veldhuijzen, Directeur Careflex: Ik ben hartstikke trots om te zien dat wij in ons eerste jaar deelname aan het onderzoek van Great Place To Work, meteen al zo’n mooie score behalen. Het is fijn om de bevestiging te krijgen dat de aandacht die wij aan onze medewerkers geven, ook gewaardeerd wordt. Zonder onze medewerkers kunnen wij onze diensten simpelweg niet leveren, zij zijn de motor van ons bedrijf. We streven uiteraard naar een nog betere score volgend jaar”.

Over Great Place to Work:
Great Place to Work is de internationale partner in het traject van onderzoek, ontwikkeling en erkenning van goed werkgeverschap. Hun missie is “Bijdragen aan een betere wereld door vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties te vergroten”. Een Great Place to Work-traject biedt organisaties een duurzame ontwikkeltool om inzicht te krijgen in het verbeterpotentieel op basis van medewerkersinput en om de organisatiecultuur te verbeteren.

René Brouwers, Directeur van Great Place to Work Nederland: Goed werkgeverschap is de weg naar organisatiesucces – dat is de overtuiging van Great Place to Work Nederland. Organisaties die een cultuur van vertrouwen, trots en plezier hebben, presteren beter. Hier als organisatie in uitblinken is een prestatie. Een prestatie om trots op te zijn en een prestatie die aandacht verdient. Brouwers over het onderzoek: “Wij vragen de mening van medewerkers op vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Die waarden zijn gekoppeld aan prestaties. Deze aanpak hanteren wij wereldwijd in 5landen bij jaarlijks ruim 6.000 organisaties. Wij zijn het enige onderzoek dat niet alleen vraagt naar de mening van de medewerkers, maar ook de organisatiecultuur meeneemt. 

Via erkenning van goed werkgeverschap streeft Great Place to Work Nederland ernaar om organisaties te stimuleren hun mensen op de eerste plek te zetten en daarmee om nog meer mensen de kans te geven om te kunnen werken bij een geweldige werkgever. 

Meer informatie over Great Place to Work Certified vind je hier!

De BBL-opleiding is een sprong in het diepe, maar wel een leuke!

Sander Baijens Bertens is in oktober begonnen met onze BBL-opleiding Sociaal Werk niveau 4. Samen met de andere lerende medewerkers van zijn klas behoort hij tot alweer de tweede lichting. We horen Sander uit over zijn ambities om de BBL-opleiding te doen, hoe hij het afgelopen half jaar heeft ervaren én hoe hij kijkt naar de toekomst.

Careflex start met een coachtraject voor medewerkers 

We zetten in op de blijvende ontwikkeling van onze medewerker. Daarom startten we vorig jaar met een coachtraject. De eerste groep heeft de vierdaagse training zojuist afgerond. Lees meer over wat ze geleerd hebben en hoe ze hun nieuwe kennis en vaardigheden inzetten op de werkvloer.

Wij zijn authentiek, gastvrij en kundig, maar wat betekent dat eigenlijk?

Authentiek, kundig en gastvrij, daar staan we bij Careflex voor. Kernwaarden zijn er niet alleen om te benoemen, maar om te verweven in je organisatie. Vandaag nemen we je mee in de visie achter onze kernwaarden, hoe we medewerkers hierin meenemen én hoe zij hieraan invulling geven in het werk dat ze doen in de zorg.