Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Careflex start met een coachtraject voor medewerkers 

21-12-2022

Blijven ontwikkelen, dat stimuleren we bij onze medewerkers. Daarom startten we vorig jaar met een coachtraject waarop begeleiders konden solliciteren. Trainer Remko Rutten licht toe waarom hiervoor gekozen is: ”Om coach te worden moet je een open houding hebben en aan kunnen sluiten bij wat de ander ervaart en nodig heeft. Dit vereist zelfkennis en goede communicatievaardigheden.” De gekozen medewerkers volgden vier trainingen en mogen zich nu coach noemen. De eerste lichting sloot deze maand namelijk het traject af met een terugkomdag. We blikken samen met de deelnemers terug op het traject.  

Het programma

In vier trainingen leren deelnemers over de volgende thema’s: jezelf als coach, individuele en team coaching en omgaan met weerstand. Vorige week was de terugkomdag, een dag waar de coaches samen met Remko bespreken hoe het gaat en waar ze tegenaan lopen. Ze brengen zelf casuïstiek in om de geleerde theorie toe te passen en zo meteen op te frissen. Een deelnemer van het coachtraject vertelt over haar ervaring: “De trainingen waren een mooie basis voor verdieping. Er heerste vanaf het begin een hele vertrouwde sfeer. Het voelt erg gelijkwaardig, omdat de trainers zelf ook open zijn en casuïstiek inbrengen.” 

“Ik heb altijd een passie voor coachen gehad. Dit leek me een leuke uitdaging om mezelf verder te kunnen ontwikkelen.”

Na het coachtraject

De deelnemers ontvangen binnenkort hun certificaat. De opgedane kennis en gesprekstechnieken kunnen begeleiders meteen op de werkvloer inzetten. Daarnaast kunnen de coaches ook ingeschakeld worden voor een coach opdracht. Een deelnemer vertelt over wat zij meeneemt uit het traject: “Ik ben me bewuster van mezelf en anderen. Het is fijn dat je gesprekstechnieken kan inzetten en nu nog beter hebt geleerd om te luisteren. Soms mag je daarbij vertragen, bedenken waar je op reageert en wat je laat liggen. Je leert echt anders filteren.”

Omgaan met escalaties in de complexe zorg: training en steun van je coach

Hoe ondersteunen we Careflexers bij het omgaan met escalaties? We vertellen je over onze trainingsweek, hoe zorgmanager Lyzanne haar medewerkers coacht rond escalaties en hoe onze medewerkers met een escalatie omgaan zodat ze hiervan kunnen leren.

Onze BBL-opleiding is wederom SBB erkend!

We mogen in onze handen klappen, want Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) geeft aan dat Careflex nog steeds een erkend leerbedrijf is. Dit betekent dat we nog steeds een leerbedrijf kunnen zijn voor mbo-zorgopleidingen. Lees meer!

De vrijheid van Careflex, begeleider Güliz Bircan-Karayel deelt haar ervaring

Güliz Bircan-Karayel werkt al een paar jaar met veel enthousiasme bij Careflex. Ze vertelt over de rust en vrijheid die het haar geeft, een bijzondere ervaring met een cliënt en hoe ze ontdekte dat ze een zorgmens is.