cd

Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Careflex start met een coachtraject voor medewerkers 

21-12-2022

Blijven ontwikkelen, dat stimuleren we bij onze medewerkers. Daarom startten we vorig jaar met een coachtraject waarop begeleiders konden solliciteren. Trainer Remko Rutten licht toe waarom hiervoor gekozen is: ”Om coach te worden moet je een open houding hebben en aan kunnen sluiten bij wat de ander ervaart en nodig heeft. Dit vereist zelfkennis en goede communicatievaardigheden.” De gekozen medewerkers volgden vier trainingen en mogen zich nu coach noemen. De eerste lichting sloot deze maand namelijk het traject af met een terugkomdag. We blikken samen met de deelnemers terug op het traject.  

Het programma

In vier trainingen leren deelnemers over de volgende thema’s: jezelf als coach, individuele en team coaching en omgaan met weerstand. Vorige week was de terugkomdag, een dag waar de coaches samen met Remko bespreken hoe het gaat en waar ze tegenaan lopen. Ze brengen zelf casuïstiek in om de geleerde theorie toe te passen en zo meteen op te frissen. Een deelnemer van het coachtraject vertelt over haar ervaring: “De trainingen waren een mooie basis voor verdieping. Er heerste vanaf het begin een hele vertrouwde sfeer. Het voelt erg gelijkwaardig, omdat de trainers zelf ook open zijn en casuïstiek inbrengen.” 

“Ik heb altijd een passie voor coachen gehad. Dit leek me een leuke uitdaging om mezelf verder te kunnen ontwikkelen.”

Na het coachtraject

De deelnemers ontvangen binnenkort hun certificaat. De opgedane kennis en gesprekstechnieken kunnen begeleiders meteen op de werkvloer inzetten. Daarnaast kunnen de coaches ook ingeschakeld worden voor een coach opdracht. Een deelnemer vertelt over wat zij meeneemt uit het traject: “Ik ben me bewuster van mezelf en anderen. Het is fijn dat je gesprekstechnieken kan inzetten en nu nog beter hebt geleerd om te luisteren. Soms mag je daarbij vertragen, bedenken waar je op reageert en wat je laat liggen. Je leert echt anders filteren.”

De BBL-opleiding is een sprong in het diepe, maar wel een leuke!

Sander Baijens Bertens is in oktober begonnen met onze BBL-opleiding Sociaal Werk niveau 4. Samen met de andere lerende medewerkers van zijn klas behoort hij tot alweer de tweede lichting. We horen Sander uit over zijn ambities om de BBL-opleiding te doen, hoe hij het afgelopen half jaar heeft ervaren én hoe hij kijkt naar de toekomst.

Wij zijn authentiek, gastvrij en kundig, maar wat betekent dat eigenlijk?

Authentiek, kundig en gastvrij, daar staan we bij Careflex voor. Kernwaarden zijn er niet alleen om te benoemen, maar om te verweven in je organisatie. Vandaag nemen we je mee in de visie achter onze kernwaarden, hoe we medewerkers hierin meenemen én hoe zij hieraan invulling geven in het werk dat ze doen in de zorg.

Samen groeien door te luisteren

Afgelopen september hebben we ons eerste Effectory vragenlijst gedeeld. We zijn er supertrots op dat wij met elkaar een Word-Class Workplace zijn! We nemen je mee in onze resultaten, waar we mee aan de slag gaan en de toekomstige onderzoeken die op de planning staan.