Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Careflex zet dit Kennisevent de veerkrachtige zorgprofessional centraal

21-07-2022

Elke dag maken we de zorg een beetje beter, makkelijker en leuker. We dragen graag bij aan de kwaliteit van zorg. Daarom organiseren we twee keer per jaar een Kennisevent. De vierde editie mag gelukkig weer fysiek plaatsvinden op onze mooie Zorgcampus in Breda. Ook dit jaar bestaat het programma uit interessante sprekers, prikkelende belevingen en leerzame workshops die zich richten op de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg & GGZ.

Thema ‘De Veerkrachtige Zorgprofessional’
Voor een ander zorgen, begint bij jezelf. Bij Careflex vragen we ons altijd af: ‘Wat heeft de cliënt eraan?’. Dit kennisevent is speciaal voor de zorgprofessional, omdat je alleen voor een ander kan zorgen als je goed voor jezelf zorgt. Daarom krijgen zorgprofessionals op deze mooie avond handvatten om veerkrachtiger te worden en beter voor zichzelf te zorgen. Het doel is dat deelnemers de nieuwe tools direct de volgende dag mee kunnen nemen naar de werkvloer.

Praktische informatie
Het Kennisevent vindt plaats op 6 oktober 2022. Het programma begint om 16:00 uur en eindigt om 21:00 uur. We zorgen voor een hapje en een drankje. Het evenement is gratis beschikbaar, met het doel om onbaatzuchtig kennis te delen.

Het Kennisevent is bedoeld voor iedereen die in de complexe zorg werkzaam is, of in de toekomst wil werken. Wil je meer weten over het kennisevent? Of wil je jezelf aanmelden? Ga dan naar onze aanmeldpagina!

Ik wil ook!

We zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor het volgende Kennisevent. Wil je het niet missen? Meld je hier dan aan en ontvang een uitnodiging voor de volgende editie.

Naam

Samen bouwen aan vertrouwen

Vertrouwen is een belangrijke bouwsteen voor een goede samenwerking. Het kernteam van Careflex werd ingezet om een stabiele werkomgeving te creëren bij GGZ Breburg. Zorgmanager Miranda van den Berk vertelt over het mooie succes dat volgde.

Hoe je als begeleider jouw authenticiteit inzet voor verbinding

Careflex zorgmanager Saskia kreeg een bijzonder project overgedragen: een pleeggezin had begeleiders met pedagogische vaardigheden nodig om op te passen voor drie kinderen van het gezin. Lees hoe het kernteam verbinding maakte met de kinderen.

Van vier-op-een-begeleiding naar samen Parijs ontdekken

Als cliënt Niek zich niet veilig voelde werd hij agressief . Helaas werkten de alarmsystemen niet altijd en was er daardoor bij noodsituaties niet altijd directe hulp. Lees hoe dit verhaal toch een succes werd!