cd

Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Werken vanuit kindperspectief

Werken vanuit kindperspectief

Onze visie op werken vanuit kindperspectief

In de zorg voor gezinnen en jeugdigen wordt gedrag van het kind mede bepaalt door context van het gezin en de samenwerking tussen de ouders. Kinderen halen hun zelfbeeld uit de eenheid tussen ouders. Kinderen zien hierin de ouders als geheel en gebruiken dit om een positief beeld over zichzelf te verkrijgen. Bij een breuk of verstoring in de samenwerking ervaren de kinderen spanning en stress. Deze verwarrende gevoelens komen tot uiting in het gedrag van het kind. Om aan te kunnen sluiten op de belevingswereld van het kind en het normaliseren van de samenwerking tussen de ouders, dien je als professional inzicht te hebben in het kindperspectief en de signalen in gedrag herkennen.

“Als je ouders anders zijn of doen, wat ben je dan zelf?”

SKJ Accreditatie

Deze training is SKJ geaccrediteerd

Doelgroep

Iedere professional die in meer of mindere mate werkt met cliënten/jeugdigen met moeilijk verstaanbaar gedrag in de zorg. Zowel MBO, HBO als WO en zowel directe zorg als ondersteunend. Mocht je als ouder of verzorgende willen deelnemen, neem dan even contact met ons op via het contactformulier onder aan deze pagina.

Inhoud

De training bestaat uit een praktijkgericht programma. Vanuit ervaren, kennis en inzichten, wordt de vertaalslag gemaakt naar interventies en tools voor de dagelijkse praktijk. Onderwerpen die gedurende de lesdagen aan bod komen zijn:

Lesdag 1 & 2: Vanuit kindperspectief in stressvolle situaties

 • Het kindperspectief vanuit de samenwerking tussen ouders
 • VR simulatie huiselijk geweld
 • Het kindperspectief in stressvolle situaties
 • Aansluiten vanuit kinderperspectief en gedrag
 • Steunstructuren en kindperspectief
 • Interventies in stressvolle situaties.

Lesdag 2: Samenwerkingsrelaties en kindperspectief

 • Het kindperspectief in veranderende samenstelling
 • VR simulatie vechtscheiding
 • Kindperspectief en zelfbeeld bij scheiding
 • Gedrag vanuit samenwerking ouders
 • Interventies en toolkit normaliseren samenwerkingsrelatie
Resultaat

Na afloop van deze training:

 • Heb je inzicht verkregen in het kindperspectief vanuit de context.
 • Heb je inzicht in het kindperspectief bij stressvolle situaties en kun je signalen in gedrag herkennen, aansluiten en passende interventies plegen ter bevordering van normaliseren van gedrag.
 • Heb je inzicht verkregen in scheiding en het effect op het kindperspectief.
 • Kun je interventies plegen gericht op het herstel van de samenwerkingsrelatie van ouders.
 • Kun je gedrag, voortkomend vanuit veranderende samenstelling, herkennen en omzetten naar interventies ten bate van de ontwikkeling van het kind.
Kosten en tijdsbesteding

Deze training bestaat uit twee dagdelen van 3,5 uur. Er is geen studiebelasting voor of na de training nodig

Mocht je als team geïnteresseerd zijn in het volgen van deze training, neem dan contact op met onze opleidingscoördinator Beau via het contactformulier onder aan deze pagina. Zo kunnen we samen tot praktische afspraken komen, een offerte opstellen en de training op maat aanbieden;

Voor een zorgprofessional kost deze training 150 euro (incl. btw) inclusief voorbereidingsmateriaal en een vergaderarrangement. Mocht je als zorgprofessional deel willen nemen in de leerlijn tot Professional in de complexe zorg, neem dan contact op met Careflex Opleiden via het contactformulier onder aan de pagina.

Locatie

Deze training vindt plaats op onze Zorgcampus aan de Erasmusweg 34 in Breda.

Contact over de training

Ben je enthousiast en wil je met je team deelnemen aan onze training? Of wil je eerst wat meer informatie? Vul dan het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.