Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Training: Weet wat je zegt – de verdieping
Weet wat je zegt de verdieping.
Weet wat je zegt de verdieping richt zich op het praktische traject van de interactie tussen de hulpverlener en de cliënt. Vanuit oprechte interesse en het aansluiten op behoefte, wordt communicatie ingezet om de vraag achter de vraag te verhelderen. Vandaaruit wordt in gesprek gewerkt naar de wens van de cliënt. Weet wat je zegt de verdieping richt zich op gesprektechnieken en communicatieve vaardigheden om vanuit mandaat van de cliënt en empowerment hulp te verlenen.
“Zonder connectie, is er geen hulpverlening.’’
Doelgroep |
Iedere professional die in meer of mindere mate werkt met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag in de care. Zowel MBO, HBO als WO en zowel directe zorg als ondersteunend. Mocht je als ouder of verzorgen willen deelnemen, neem dan even contact met ons op via het contactformulier onder aan deze pagina.
SKJ Accreditatie |
Deze training is SKJ geaccrediteerd onder nummer: SKJ210624. 14.75 punten
Inhoud |
In deze verdiepingstraining wordt ingezoomd op inzicht in de triggers die onze communicatie kunnen verstoren. Vanuit elementen en vaardigheden uit geweldloos communiceren, motiverende gespreksvoering en oplossingsgerichte bejegening wordt de hulpverlener meegenomen in het aangaan van betrouwbare een duurzame hulpverleningsrelatie met de cliënt. Deze training bestaat uit de volgende onderdelen:
- Gesprekvoering op hetzelfde level door inzicht in behoefte, verwachtingen en triggers in communicatie.
- De basis in aansluiten vanuit inzicht in behoefte en verwachtingen (geweldloos communiceren).
- Inzicht verkrijgen in de daadwerkelijke vraagstelling van de ander (motiverende gesprekstechnieken).
- In gesprek vanuit empowerment van de ander (oplossingsgericht bejegenen).
- Persoonlijkheid en gesprekstechnieken (De klager, de betweter, de angsthaas en de luiaard).
Na afloop van deze training: |
- Hebben de deelnemers inzicht gekregen in menselijke behoefte en verwachtingen en kunnen deze omzetten naar gerichte communicatie ter bevordering van de verbinding;
- Hebben de deelnemers inzicht in triggers en de invloed op hun communicatie;
- Kunnen de deelnemers geweldloos communiceren inzetten ter ondersteuning van hun hulpverlenersrelatie;
- Kunnen de deelnemers de daadwerkelijke vraag van de ander door communicatie in beeld brengen;
- Kunnen de deelnemers vanuit empowerment de weg naar verandering, oplossing en de wens van de ander inzetten en de technieken toepassen in de dagelijkse praktijk;
- Kunnen de deelnemers de juiste houding toepassen bij bijzondere persoonlijkheden om de verbinding te bewerkstellingen;
- Kunnen de deelnemers de elementen autonomie, verbinding en competent zijn vormgeven in hun communicatie.
Kosten en tijdsbesteding |
- Deze training bestaat uit 2 dagen (4 dagdelen) en er is geen studiebelasting voor of na de training nodig.
- Mocht je als team geïnteresseerd zijn in het volgen van deze training, neem dan contact op met onze opleidingscoördinator Beau via het contactformulier onder aan deze pagina. Zo kunnen we samen tot praktische afspraken komen, een offerte opstellen en de training op maat aanbieden;
- Voorafgaand aan deze training moet de basis gevolgd zijn;
- Voor een zorgprofessional kost deze training €85 per dagdeel. Wil je als zorgprofessional deelnemen in de leerlijn tot Professional in de complexe zorg? Neem dan contact op met Careflex Opleiden via het contactformulier onder aan de pagina.
Locatie |
Deze training vindt plaats op onze Zorgcampus aan de Erasmusweg 34 in Breda.
Contact over de training
Ben je enthousiast en wil je met je team deelnemen aan onze training? Of wil je eerst wat meer informatie? Vul dan het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op.