cd

Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

VR Training: De bril op van iemand met LVB

Onze visie op het ervaren van een licht verstandelijke beperking

In de zorg ontdekken we steeds vaker dat een licht verstandelijke beperking ten grondslag licht aan onbegrepen gedrag. Het onbegrip werkt daarbij twee kanten op. Als professional begrijpen we soms niet waarom de cliënt in kwestie niet naar ons luistert. En andersom; daar weten we eigenlijk te weinig van. En dat is precies de reden waarom wij geloven in deze Virtual Reality training. Het is een welkome aanvulling op onze basishouding en educatie omdat je letterlijk ervaart hoe iemand zich voelt. Je in die persoon kunnen verplaatsen, maakt dat je na het volgen van deze training, de wereld en jezelf ook vanuit de context van de cliënt kunt bekijken.

“Geen enkele ervaring is voor niets, zeker niet als het die van een ander betreft”

SKJ Accreditatie

Deze training is SKJ geaccrediteerd onder nummer: SKJ210652. 7.25 punten.

Doelgroep

Iedere professional die in meer of mindere mate werkt met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag in de zorg. Zowel MBO, HBO als WO en zowel directe zorg als ondersteunend. Mocht je als ouder of verzorgende willen deelnemen, neem dan even contact met ons op via het contactformulier onder aan deze pagina.

Inhoud

De training bestaat uit het inventariseren van bestaande kennis, het ervaren van de belevingswereld van de ander, reflecteren en beoordelen wat je als professional morgen anders gaat doen. De training wordt goed begeleid omdat deze ervaringen bij eenieder iets anders teweegbrengen. De training bestaat uit een aantal onderdelen:

 • Inventariseren van kennis en ervaring rondom het thema LVB
 • VR simulatie
 • Ervaringsleren: reflecteren op de beleving en de ervaring
Resultaat

Na afloop van deze training:

 • Ben je op de hoogte van jouw actuele kennis van mensen met een licht verstandelijke beperking;
 • Heb je meer begrip voor de leefwereld van iemand met een licht verstandelijke beperking;
 • Ben je in staat om jouw blinde vlekken onder ogen te zien voor wat betreft het omgaan met deze doelgroep en deze in de praktijk te brengen;
 • Ben je jezelf ervan bewust dat de leefwereld van jou en die van de ander een voortdurend onderdeel
  zijn van goede zorg.
Kosten en tijdsbesteding
 • Deze training duurt één dag. Er is geen studiebelasting voor of na de training nodig
 • Mocht je als team geïnteresseerd zijn in het volgen van deze training, neem dan contact op met onze opleidingscoördinator Beau via het contactformulier onder aan deze pagina. Zo kunnen we samen tot praktische afspraken komen, een offerte opstellen en de training op maat aanbieden;
 • Voor een zorgprofessional kost deze training €85 per dagdeel. Wil je als zorgprofessional deelnemen in de leerlijn tot Professional in de complexe zorg? Neem dan contact op met Careflex Opleiden via het contactformulier onder aan de pagina.
Locatie

Deze training vindt plaats op onze Zorgcampus aan de Erasmusweg 34 in Breda.

Contact over de training

Ben je enthousiast en wil je met je team deelnemen aan onze training? Of wil je eerst wat meer informatie? Vul dan het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.