Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Training: Psychopathologie – Ambulante hulpverlening

Onze visie op Psychopathologie in de ambulante hulpverlening

Bij het werken binnen de care is gedegen en up-to-date kennis van diagnostiek en psychopathologie een vereiste. Het is een cliché maar de wereld om ons heen verandert snel. Wat je vandaag leert, kan morgen anders zijn. Ook wordt het lastiger om fictie van non-fictie te onderscheiden en daarmee zelf als professional een selectie te maken van waardevolle inhoud, ook op het gebied van psychopathologie. In deze training koppelen we adequate beeldvorming aan interventies en strategieën. Niet alleen psycho-educatie maar ook de praktische vaardigheden en het aanleren van copingstijlen.

“De belangrijkste vraag om hulp te verlenen is; hoe psychopathologie het leven van de ander beïnvloedt”

SKJ Accreditatie

Deze training is SKJ geaccrediteerd onder nummer: SKJ201231. 12.50 punten

Doelgroep

Iedere professional die in meer of mindere mate werkt met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag in de care. Zowel MBO, HBO als WO en zowel directe zorg als ondersteunend. Mocht je als ouder of verzorgen willen deelnemen, neem dan even contact met ons op via het contactformulier.

Inhoud

Lesdag 1 en 2: Psychopathologieën in de praktijk.

De deelnemers verkrijgen een instructie in psychopathologieën. De kenmerken worden besproken in termen van gedrag en signalering. De deelnemers verkrijgen praktische handvatten en leren vaardigheden aan omtrent de specifieke psychopathologie. Aan de hand van signalering leren de deelnemers vaardigheden op het gebied van houding, communicatie, structuur, begrenzing en samenwerking met de cliënt. Daarnaast wordt bij iedere psychopathologie het basismilieu beschreven waarbinnen de begeleiding dient plaats te vinden. Het interactieve programma biedt de mogelijkheid om af te stemmen op de dagelijkse praktijk van de deelnemers.

Lesdag 3: Psycho-educatie in complexe zorgvragen en systemen

De deelnemers verkrijgen inzicht in het inschattingsproces van coping en leren te werken met de twee fases om een objectief beeld te kunnen vormen van de coping. Daarnaast verkrijgen de deelnemers inzicht in de ondersteuning van mensen vanuit het aanleren van andere stijlen van coping. Aan de hand van complexe casuïstiek wordt er gekeken naar situationele gedragingen en de vertaalslag naar het effect op het systeem. Handvatten gericht op gedrag en psycho-educatie worden voorzien vanuit de juiste instructie, attitude en de behoefte van de ander.

Resultaat

Na afloop van deze training:

  • Hebben de deelnemers meer inzicht en kennis verkregen vanuit de specifieke aangeleverde psychopathologieën in hun dagelijkse praktijk.
  • Kunnen de deelnemers afstemmen op de ander op basis van specifieke behoefte in benadering, signalering en het realiseren van samenwerkingsklimaat.
  • Hebben de deelnemers inzicht in het implementeren coping en psycho-educatie vanuit behoefte en situationele gedragingen.
Kosten en tijdsbesteding
  • Deze training bestaat uit drie dagdelen van 3,5 uur en er is geen studiebelasting voor of na de training nodig
  • Mocht je als team geïnteresseerd zijn in het volgen van deze training, neem dan contact op met onze opleidingscoördinator Beau via het contactformulier onder aan deze pagina. Zo kunnen we samen tot praktische afspraken komen, een offerte opstellen en de training op maat aanbieden;
  • Voor een zorgprofessional kost deze training €85 per dagdeel. Wil je als zorgprofessional deelnemen in de leerlijn tot Professional in de complexe zorg? Neem dan contact op met Careflex Opleiden via het contactformulier onder aan de pagina.
Locatie

Deze training vindt plaats op onze Zorgcampus aan de Erasmusweg 34 in Breda.

Contact over de training

Ben je enthousiast en wil je met je team deelnemen aan onze training? Of wil je eerst wat meer informatie? Vul dan het onderstaande formulier in en we nemen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.