Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Kernteam Tragel

Kernteam Tragel

Ben* escaleerde zeer regelmatig in zijn woning en leek toe te zijn aan ‘rust’. Een nieuwe woning op het Tragelterrein in het Zeeuwse dorp Clinge, was het begin van de zoektocht naar de uitdaging waarmee Ben te kampen had. Hoe konden we hem daarbij helpen?

Al snel bleek dat één op één begeleiding voor Ben niet meer haalbaar was, en werd door het Centrum voor Consultatie en Expertise dan ook ‘Meerzorg’ toegekend, dat is extra zorg als een passend zorgprofiel niet meer toereikend is.

Samen met vaste medewerkers van Tragel is een enthousiast team geformeerd om uit te vinden ‘wat werkt’ voor Ben. Om te beginnen hebben we alle regeltjes en afspraken over de begeleiding laten varen. We zijn, zonder de regie los te laten, zoveel mogelijk mee gaan bewegen met deze cliënt – ook letterlijk! Vrijwel
iedere dag is er zo’n 20 kilometer met hem gelopen. Dit was voor Ben een manier om uit zijn fantasiewereld te blijven.

Na verloop van tijd konden we steeds beter de balans vinden tussen meegaan in deze fantasie of hem juist afremmen. Tegenwoordig weet Ben steeds beter welke wereld fantasie is en lijkt hij vrede te hebben met het leven dat hij leidt.

De lange wandelingen zijn verleden tijd. Ben heeft rust gevonden. Dromen doet hij nog altijd maar het leven in het ‘hier en nu’ is ook best goed vol te houden. Binnenkort gaat hij voor het eerst sinds jaren weer eens op vakantie. Wij hopen dat we er voor Ben een droomvakantie van kunnen maken!

*Ben is natuurlijk niet z’n eigen naam, daarvoor is deze informatie te persoonlijk.

Kernteams zijn het fundament van Careflex Uitdagende Zorg. Zij borgen met hun samenwerking en methodische inzet, de kwaliteit in de meest complexe uithoeken van de zorg.

We hebben samen de kwaliteit van zorg voor cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag naar een hoger plan kunnen tillen. Careflex is daarin een betrokken en deskundige samenwerkingspartner gebleken.

– Guus Bannenberg, bestuurder Tragel

Ervaringsverhaal: Driedaagse training psychopathologie bij jongeren

De driedaagse training psychopathologie bij jongeren behandelt verschillende psychische ziektebeelden en stoornissen uit de DSM-V. Een deelnemer die bij Careflex werkzaam is in de jeugdzorg vertelt over haar ervaring:

Op bewonersvakantie, een reis langs alle zintuigen!

Begeleider Charlotte Brugel werkt al 6 jaar bij Careflex en heeft al veel mogen meemaken. Op vakantie gaan met cliënten van de zorginstelling Bartiméus nog niet. Daar kwam verandering in toen ze met haar collega’s en cliënten op bewonersvakantie ging. Ze blikt terug op haar favoriete momenten die alle zintuigen prikkelden:

De Careflex sollicitatiebijeenkomst

Solliciteren hoeft niet spannend te zijn, het gaat erom dat je jezelf bent.  Onze sollicitatiebijeenkomst laat mensen kennismaken met Careflex op een leuke en gastvrije manier.