Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliënten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

De Careflex sollicitatiebijeenkomst

Solliciteren hoeft niet spannend te zijn, het gaat erom dat je jezelf bent. 

Bij Careflex doen we het graag nét even anders, zo ook het sollicitatieproces. Veel sollicitanten reageren verrast als ze horen dat ze ‘de Uitdaging’ gaan spelen en workshop gaan doen. Onze sollicitatiebijeenkomst laat mensen kennismaken met Careflex op een leuke en gastvrije manier. Daarnaast leren wij de sollicitant ook écht kennen zoals diegene is. In dit artikel vertellen we je alles over onze unieke sollicitatiebijeenkomst. 

Even kennismaken! 

Veel mensen zijn zenuwachtig voor een sollicitatiegesprek. Daarom ontvangen we iedereen eerst rustig in onze gezellige brasserie. Zo kan iedereen even aarden en ondertussen luisteren naar onze enthousiaste introductie van Careflex. Na een korte kennismaking krijgen de sollicitanten allemaal een sticker met hun naam en vertellen we over de dagplanning: het spelen van ‘de Uitdaging’ (een soort van escaperoom) en een workshop. 

De Uitdaging 

Bij Careflex kom je vaak op nieuwe locaties, bij een groep mensen die je nooit eerder hebt gezien en soms ook zonder plan van aanpak. Het spelen van ‘de Uitdaging’ bootst dit perfect na. Sollicitanten gaan niet één voor één op gesprek, maar krijgen meteen de uitdaging om samen uit de escaperoom te breken en de zorg te redden van de vreselijke zorgkaper Kasparus.  

Je komt de kamer samen binnen en vergeet meteen dat je aan het solliciteren bent. Overal liggen verschillende puzzels en kistjes met sloten verspreid. Je neemt de kamer even in je op en stort je dan meteen op een puzzel. 

Het doen van ‘de Uitdaging’ gaat over zelfstandigheid, hulp vragen, communiceren, samenwerken en de rol die je in een groep op je neemt. Je kunt hulp vragen bij het schrijven van een motivatiebrief en een gesprek kun je voorbereiden, maar dit laat écht zien wie je bent. Er is geen natuurlijkere manier om te laten zien wat jouw kwaliteiten en uitdagingen zijn.  

Alle sollicitanten worden geobserveerd en na het spelen van ‘de Uitdaging’ zitten ze allemaal in een kringetje. Zorgmanager Miranda van den Berk en Medewerker Werving en Selectie Ilse Hanssen-Damen stralen. ‘Jullie zijn eruit gekomen, wat goed! We zijn trots op jullie. Wat een mooie inzet hebben jullie allemaal getoond. We geven erna altijd feedback in de vorm van een compliment en een uitdaging.’ Zo gingen Miranda en Ilse iedereen af. Meestal werd er enthousiast geknikt, maar er was ook grote verbazing wanneer iemand iets nieuws leerde over zichzelf. Een verdiende lunch geeft een mooi moment om samen terug te blikken op deze ervaring. 

Workshop de-escalerend werken 

Maar niet te lang, want de sollicitanten gaan daarna verder met een workshop over de-escalerend werken, afgeleid van onze Take Care training. Paul Havekes geeft deze training al jarenlang. De Take Care training gaat over veel meer dan ingrijpen bij escalatie. Je leert over mentale veerkracht en hoe je meebeweegt met de cliënt zodat je deze beweging kan gebruiken om een confrontatie te voorkomen. Het is belangrijk om dit op een zo humaan mogelijke manier te doen. Dat betekent dat de cliënt zo min mogelijk last moet hebben en dat hulpverleners zo min mogelijk kracht moeten gebruiken. Door het leren over de-escalatie en oefenen van bevrijdingstechnieken sta je sterker in je schoenen. Deze workshop wordt aan de sollicitanten gegeven, omdat we iedereen graag iets meegeven als ze komen solliciteren. De kennis van deze workshop is breed inzetbaar bij verschillende doelgroepen. Zo heeft vrijwel elke sollicitant er iets aan.  

Alle sollicitanten staan op een rij in de dojo, dé plek waar we onze Take Care trainingen houden. Na een kennismaking en introductie wordt iedereen één voor één naar voren gevraagd zodat Paul een bevrijdingstechniek kan voordoen. Daarna oefent iedereen dit in duo’s. Paul kijkt mee, geeft tips en beantwoord vragen die de sollicitanten hebben. 

Tijdens de workshop wordt kennis gecombineerd met praktische oefeningen en voorbeelden vanuit ervaring. Door te ervaren leer je als sollicitant écht iets over de-escalatie. Daarnaast zien wij meteen wat voor vlees we in de kuip hebben. Tijdens de workshop zie je meteen hoe iemand overkomt en wat zijn basishouding is. Hoe volg je instructies op? Help je een ander? Hoe ga je om met een fysieke oefening? Dat zijn allemaal vragen die worden beantwoord in de dojo. De antwoorden zijn erg belangrijk, omdat je op de werkvloer ook elkaar nodig hebt en leert van elkaar. 

Met een certificaat onder je arm weer naar huis! 

De dag wordt afgesloten met praktische informatie die een goed beeld schept over het werken bij Careflex. Dit is ook nog een mogelijkheid voor sollicitanten om hun prangende vragen te stellen. Daarna ontvangen zij een certificaat voor de workshop die ze gevolgd hebben. Met een hoop indrukken en een unieke ervaring gaan zij dan weer naar huis.  

Er wordt altijd afgesloten met een vraag: hoe heb je dag ervaren? Sollicitanten geven aan dat ze de dag uniek, gastvrij, leuk, bijzonder, leerzaam en gezellig vonden. Ze hebben niet het gevoel dat ze op sollicitatie zijn geweest, maar wel een goed idee bij de organisatie en het werken in de zorg. Precies het resultaat wat we hopen te bereiken en gelukkig lukt dat elke sollicitatiebijeenkomst weer! 

Ervaringsverhaal: Driedaagse training psychopathologie bij jongeren

De driedaagse training psychopathologie bij jongeren behandelt verschillende psychische ziektebeelden en stoornissen uit de DSM-V. Een deelnemer die bij Careflex werkzaam is in de jeugdzorg vertelt over haar ervaring:

Op bewonersvakantie, een reis langs alle zintuigen!

Begeleider Charlotte Brugel werkt al 6 jaar bij Careflex en heeft al veel mogen meemaken. Op vakantie gaan met cliënten van de zorginstelling Bartiméus nog niet. Daar kwam verandering in toen ze met haar collega’s en cliënten op bewonersvakantie ging. Ze blikt terug op haar favoriete momenten die alle zintuigen prikkelden:

Inzichten krijgen over het werken in een team

Careflex adviseur Jeroen Pijpers gaf het team van Amarant een training over verbinden, groepsprocessen en samenwerken. Lees hoe de groep samen de verbinding aanging tijdens deze leerzame teamtraining.