Fysieke veerkracht

Kenmerkend van veerkracht is: je kunt het uitrekken en indrukken. Het vermogen om te herstellen van moeilijkheden en tegenslagen. Maar ook omgaan met succes en voorspoed is minstens zo belangrijk. Als er iets naars of verdrietigs gebeurt, kun je je knap beroerd voelen. Dat is normaal. Sterker nog: het voelen en accepteren van je emoties is het begin van een veerkrachtige reactie. Na verloop van tijd veer je vanuit die moeilijkheden of tegenslagen, beetje bij beetje, weer terug naar je gewone zelf. Of misschien zelfs naar je betere zelf. 

Eén van de belangrijke aspecten van veerkracht is je “veilig voelen”. Er zijn veel factoren die invloed hebben op je (basis)veiligheid. Is deze veiligheid een gevoel of iets wat we denken? 

Wat neem je na het Kennisevent mee? 

In de workshop veerkracht gaan we opzoek naar hoe jij als professional jouw veiligheid en daarmee je veerkracht kan vergroten. Welk gedrag kan je inzetten en welke invloed heb je?  Een combinatie van kennis en voelen. Een kalm brein is een kalm lijf. 

Seksualiteit in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ

Even voorstellen:

Christel en Judith van FABRIEK69 maken relaties, intimiteit, seksualiteit, kindermishandeling, seksueel en huiselijk geweld binnen onderwijs, zorg en welzijn bespreekbaar. ”We bundelen onze krachten, kwaliteiten, kennis en ervaringen. We hebben oog voor risico’s met betrekking tot relaties intimiteit en seksualiteit. Ons uitgangspunt en focus ligt op de gezondheid van mensen.”

Fabriek 69 houdt zich bezig met relaties, intimiteit en seksualiteit. Huiselijk geweld, kindermishandeling en seksueel geweld. Dit doen we zowel binnen onderwijs als binnen  zorg en welzijn.

FABRIEK69

Het kan lastig zijn om een thema zoals ‘seksuele gezondheid’ in te bedden tijdens je werk. Christel en Judith gaan daarom tijdens het kennisevent twee workshops geven. Beide workshops gaan over het belang van seksuele gezondheid. De eerste workshop is voor de doelgroep licht verstandelijk beperkten(LVB) en de tweede workshop is voor de doelgroep jeugd en geestelijke gezondheidszorg(GGZ). Tijdens deze workshop maak je kennis met het belang en de voordelen van seksuele gezondheid bij deze twee doelgroepen.

Wat neem je mee na dit Kennisevent?

Wanneer je de workshop hebt gevolgd heb je de juiste kennis en handvatten die je in de dagelijkse praktijk kan toepassen. Hierdoor weet je beter hoe je deze onderwerpen kunt aanvliegen tijdens het werken met de doelgroep LVB, jeugd en GGZ.

Belevingen

Wil je meer weten over de belevingen die je vindt op het Kennisevent?
Bekijk deze hier.

Sprekers

Meer informatie over de sprekers op 6 oktober vind je hier.

Kennisevent

Op 6 oktober organiseren we het Kennisevent – De Veerkrachtige Zorgprofessional. Interessante sprekers, prikkelende belevingen en leerzame workshops leren je over veerkracht en zelfzorg. Een leuke manier om kennis te maken met onze organisatie!