Mariska Reijmerink laat je kennis maken met de RGM-methode

Even voorstellen 

Mariska Reijmerink studeerde in Utrecht Engelse taal- en letterkunde, met als bijvak muziekwetenschap. In 2012 schreef ze ‘Bink en Pip gaan naar Engeland’, een boek waarmee kleuters zingend Engels kunnen leren. Hierdoor werd ze uitgenodigd voor een muziektherapeuten congres waarbij ze voor het eerst in aanraking kwam met de Ronnie Gardener Methode (RGM). Deze heeft ze daarna helemaal eigen gemaakt. Als Nederlandse zangeres, componist, schrijfster en taaldocent is er geen beter persoon om je te helpen met het in beweging zetten van je hersenen. 

RGM-methode 

De methode bestaat uit het lezen, uitspreken en uitvoeren van symbolen in een bepaald patroon. Doordat je tegelijk in een ritme aan het lezen, spreken en bewegen bent, werken alle hersengebieden samen om dit voor elkaar te krijgen. Tijdens de presentatie ervaarde Mariska RGM zelf. Nu deelt ze haar liefde voor RGM met zoveel mogelijk mensen door vrolijke presentaties waarbij het publiek interactief meedoet en ervaart wat RGM inhoudt.  

Wat neem je na het event mee? 

RGM is voor alle leeftijden interessant. Als zorgprofessional is het dé methode om voor jezelf te zorgen. Daarnaast is het voor cliënten ook nuttig. Mensen met bijvoorbeeld MS, Parkinson, NAH, long covid, depressie en burn-out kunnen er veel baat bij hebben. Door deze methode regelmatig toe te passen, zie je verbeteringen in stemming, balans, geheugen, concentratie en conditie. Een hele waslijst dus! 

Ben je nieuwsgierig naar RGM? Ervaar het samen met Mariska zelf op 6 oktober tijdens het Kennisevent ‘De Veerkrachtige Zorgprofessional’. 

Yuri S. Scharp laat je zien hoe je met spel je werk leuker maakt

Even voorstellen 

Spel, spelen en de speler. Hoe verhouden die concepten zich tot werk? Yuri S. Scharp is universitair docent bij de Human Resource Management afdeling van de Universiteit van Tilburg. Zijn masterscriptie ging over gamification, het fenomeen waarbij medewerkers meer gemotiveerd raken op het werk door hun werktaken als een spel te zien. In 2018 won hij de eerste prijs van de David van Lennep Scriptieprijs. Het is zijn passie om wetenschap met praktijk te verbinden. Daarom geeft hij graag workshops over hoe je spel kan inzetten op het werk. 

Playful workdesign 

Playful work design is een vaardigheid die je kan trainen. De kracht van spel benut welzijn en productiviteit van jezelf en anderen op het werk. Zo kun je bijvoorbeeld met humor het contact met de cliënt nog leuker maken. Taken die je minder leuk of uitdagend vindt, combineer je met een spelelement waardoor ze wel voldoening geven.  

Wat neem je na het event mee? 

Samen met Yuri en mededeelnemers ga je aan de slag met een aantal oefeningen. Zo kan je gevraagd worden om een werktaak die je leuker wil maken. Je leert spel beter begrijpen vanuit academisch perspectief en Yuri leert je welke randvoorwaarden er zijn voor een effectief spel. Hiermee heb je alle tools om activiteiten voor anderen (top-down) of voor jezelf (bottom-up) leuker te maken. Uit onderzoek blijkt dat Playful work design helpt met creativiteit, behulpzaamheid en productiviteit. Dat is altijd goed meegenomen! 

Ben je nieuwsgierig naar hoe je met spel jouw werk leuker kan maken? Laat Yuri je hierin meenemen op 6 oktober tijdens het Kennisevent ‘De Veerkrachtige Zorgprofessional’. 

We maken snel meer sprekers bekend, bekijk deze pagina binnenkort dus nog eens!

Workshops

Nieuwsgierig naar de workshops die je kunt doen? Bekijk ze hier!

Belevingen
Kennisevent

Zorgen voor een ander, begint bij jezelf. Lees hier meer over het Kennisevent.

Meld je aan voor het Kennisevent!

Naam
Adres
We willen je graag een presentje opsturen, omdat we het leuk vinden dat je erbij bent. Uitsluitend om die reden hebben we je adres nodig.
Hoe ben je op deze pagina terecht gekomen?(Vereist)