Bespreek jouw casus over en de gehandicaptenzorg en psychiatrie 

Heb jij een vraag, situatie of casus waar je tegenaan loopt en advies over wil? Bespreek deze dan tijdens het Kennisevent onze ervaren zorgprofessional Pascalle Rotteveel. Pascalle heeft veel ervaring en kennis op het gebied van gehandicaptenzorg en psychiatrie en heeft een passie voor het werken met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag of onbegrepen gedrag. Door haar ervaring met de Triple C methodiek ziet ze niet alleen het gedrag maar ook dat dit gedrag geuit wordt wanneer er een vraag, verlangen of behoefte onder ligt. Hoe complex een situatie ook is we gaan opzoek naar mogelijkheden.

Tijdens een gesprek van 10 minuten kun je in vertrouwen je casus voorleggen en in gesprek gaan met Pascalle. Samen kijken jullie naar de mogelijkheden en krijg je een advies. Onbevooroordeeld door externe factoren of geschiedenis en altijd vanuit een mensgerichte benadering waarbij de ander zich belangrijk mag voelen, hoe complex de situatie ook is.

Vr- beleving: Hoe ga je om met conflicten? 

Op de dagbehandeling geniet je samen met de cliënt van een rustig spelletje. Tot het moment dat er een boze meneer in de deuropening verschijnt. Wat doe je? Welke reacties werken de-escalerend en welke niet? Welke stappen kun je nemen om het risico op deze situaties te minimaliseren? Dat leer je in deze vr-beleving. 

Je ervaart en bespreekt samen met andere professionals hoe je omgaat met conflicten door middel van de vr-beleving ‘conflicthantering met familie’. Door de situatie te beoordelen, kun je namelijk beter omgaan met de boosheid van een ander en hierdoor kun je de toestand de-escaleren. Gesprekstechnieken helpen je daarbij tot een oplossing te komen en de cliënt te kalmeren. Door jouw grens te kennen en voor jezelf op te komen, leer je in de toekomst beter met de conflicten om te gaan. 

Stoelmassage

Als zorgprofessional wring je jezelf in allerlei bochten om de dag van de cliënt een beetje beter, makkelijker en leuker te maken. Dat vraagt veel van je! Voor jezelf zorgen betekent ook ontspannen. En dat is precies wat deze beleving je meegeeft. Je wordt verwend met een stoelmassage die gebaseerd is op een traditionele Japanse reeks van acupressuurpunten. In 10 minuten worden je nek, schouders, rug, armen, handen, heupen en hoofd onder handen genomen. Het resultaat? Betere circulatie en afvoer van afvalstoffen. Deze beleving is écht een cadeautje aan jezelf!

Workshops

Nieuwsgierig naar de workshops die je kunt doen? Bekijk ze hier!

Sprekers

Meer informatie over de sprekers op 6 oktober vind je hier.

Kennisevent

Op 6 oktober organiseren we het Kennisevent – De Veerkrachtige Zorgprofessional. Interessante sprekers, prikkelende belevingen en leerzame workshops leren je over veerkracht en zelfzorg. Een leuke manier om kennis te maken met onze organisatie!