Mensen met een uitdaging

De kernteams van Careflex Uitdagende Zorg ondersteunen instellingen door het hele land met de meest complexe zorg. Ze krijgen te maken vaak heel bijzondere, maar ook kwetsbare mensen. Iedere situatie is anders, ieder geval is uniek. Toch hebben al die cliƫnten, met al die verschillende achtergronden, diagnoses en karakters, iets belangrijks met elkaar gemeen. Het zijn mensen met een uitdaging. En daar willen wij ze bij helpen.

neem contact met ons op

Gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen

Goed gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen

Veiligheid en bescherming van de hulpverleners in het werkveld is een belangrijk onderdeel van zorg bieden. In de huidige tijd vraagt de veiligheid om persoonlijke, beschermende materialen. Het is van groot belang om zorgvuldig met beschermingsmiddelen te werken en de kans op besmetting daarmee te minimaliseren. Hoe hoort dit? In deze instructie staan de stappen beschreven voor het veilig aandoen en afnemen van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Veiligheid controleren voor gebruik:

  1. Was uw handen grondig of gebruik desinfecterende gel voordat u de materialen gaat controleren (voor een goede instructie omtrent handen wassen, bekijk dit instructiefilmpje).
  2. Controleer of de verpakking waarin uw beschermingsmiddelen zitten niet al reeds aangebroken is.
  3. Haal beschermende brillen, mondkapjes en beschermende overalls uit afgesloten verpakkingen.
  4. Controleer voor gebruik de materialen op scheuren of andere gebreken.


INSTRUCTIE AANBRENGEN PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN


INSTRUCTIE UITTREKKEN PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN


Samen zorgen wij voor veiligheid. Take Care!

Download de instructie hier als PDF

Careflex zet dit Kennisevent de veerkrachtige zorgprofessional centraal

Careflex volgende Kennisevent vindt op 6 oktober plaats op de Zorgcampus in Breda. De interessante sprekers, prikkelende belevingen en leerzame workshops behandelen onderwerpen, zoals veerkracht en zelfzorg als zorgprofessional binnen de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg & GGZ.

Careflex organiseert online Kennisevent

Op donderdag 31 maart zal Careflex een online Kennisevent organiseren. Tijdens het kennisevent zullen verschillende sprekers hun verhaal delen rondom onderwerpen als psychiatrie, gehandicaptenzorg, jeugdzorg, de samenleving, inclusie en exclusie, en innovatie.

Samenwerken aan de toekomst met beroepsopleider Curio

Careflex staat niet voor niks voor Samen 100% en daarom brengen we met trots onze samenwerking en partnerschap met beroepsopleider Curio naar buiten.